Nyt studie: Sex og søvn gør dig gladere end penge

Foto: Shutterstock

Nogle mener, at man kan købe lykke for penge. For hvem vil ikke gerne være ham, der kører ned ad gaden i en dyr sportsvogn, eller hende, der har den dyreste Chanel-taske hængende over skulderen?

Denne artikel indeholder affiliate links

Men faktisk viser et nyt studie fra Oxford Economics and the National Centre for Social Research i England det komplet modsatte – at penge ikke engang når top fem på en liste over indikatorer, der gør os lykkelige.

I samarbejde med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, kigger vi nærmere, hvorfor god sex og søvn gør gladere end at have mange materielle goder.

Derfor gør sex og søvn dig lykkelig

Hvis du får en god nats søvn og har et sundt sexliv, er du vinderen ifølge forskere fra Oxford Economics and the National Centre for Social Research

Undersøgelsen er udført på 8.250 personer af varierende baggrund, hvor de har skullet udfylde 60 spørgsmål om, hvad det betyder for dem at leve godt.

Altså spørgsmål, der dykker ned i, hvordan du sover om natten, din økonomi og din jobsikkerhed, men også dit forhold til venner, familie og samfundet.

Og resultatet? Ja, det er langt fra, hvad man kunne forvente

Den liste, som forskerne har genereret på baggrund af undersøgelsen, viser, at søvnkvalitet, sexliv, jobsikkerhed, dine nærmestes helbred og dét at sludre med dine naboer er i top fem over ting, der er bestemmende for, om du lever godt.

Dem, der scorede højest på ”lykkeligheds-skalaen”, var altså ikke dem med den højeste indtægt. 

Faktisk viser studiet, at indtægt har meget lidt at gøre med, hvor glad du er.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal gå ud og sige dit job op for at sove og have sex hele dagen (selvom det lyder tiltalende).

Men der er masser af fordele ved meget sex og god søvn

Hvis du ikke sover nok, påvirker det nemlig lang række faktorer. 

Du får sværere ved at koncentrere dig, du bliver mindre kreativ og din evne til at løse problemer bliver også dårligere. Du vil også opleve humørsvingninger, og har lettere ved at blive irritabel og anspændt. Sidst men ikke mindst påvirker din søvnmangel også din sexlyst, fordi du har mindre energi og ikke orker lagengymnastik.

Så sørg for at sove godt, for så kan du høste alle de gode effekter af sex. For blot at nævne nogle, bliver du mere modstandsdygtig over for virus og forkølelse, fordi din krop udløser antigener som immunoglobulin, der beskytter mod infektion. 

Du bliver også mindre stresset, når du har meget sex, fordi din krop producerer positive stoffer som dopamin, oxytocin og endorfiner, der får dig til at føle glæde og behag – og som sidste bonus bliver du selvfølgelig også mere fit og kan måske skippe en tur i motionscentret.

Mathilde Mackowski, stifter af Sinful.dk forklarer:

”Det kan nogle gange kræve lidt ekstra at dyrke meget sex. Hvis dig og din kæreste har lyst til at spice tingene op, skal I prøve den app- og fjernbetjente We-Vibe 4 Plus Parvibrator. Den vil klart være incitament til at have mere sex, da den både stimulerer hendes klitoris og G-punkt samtidig med hans skaft.” 

Mathilde Mackowski kommer også med endnu et godt råd, der især er gældende for december: 

”Hos Sinful.dk, har vi lavet en ekstra fræk og sjov julekalender, som de fleste kærestepar vil kunne få et positivt output ud af. Vores Sinful Julekalender er spækket med 24 små gaver, som kan pifte hverdagssexlivet op – tilmed har vi sørget for, at der følger en lille brochure med, så der er inspiration til at bruge de mange gaver,” lyder det altså fra Mathilde Mackowski.

 

Dagens Gossip