Ønsker du at gøre din mand til et vilddyr i sengen? Så giv ham chokolade

Et nyt studie peger på, at chokolade muligvis er det rene elskovsmiddel, da det tilsyneladende kan få mænds sexlyst til at stige.

De fleste af os takker sjældent nej til en bid chokolade, og foruden den åbenlyse grund, at chokolade smager himmelsk, så er der nu endnu en god grund til at sætte tænderne i det brune nydelsesmiddel.

Et nyt studie, foretaget af forskere på universitet Imperial College London, mener nemlig at have påvist, at indtag af chokolade kan hjælpe med at booste mænds sexlyst. Det skriver britiske Metro.

Det er velkendt, at chokolade indeholder aminosyren tryptophan, der er med til at danne det kemiske stof serotonin. Et stof der forbindes med følelsen af velvære og lykke, og som i øvrigt er det samme aktive stof, der findes i lykkepiller.

Et højt serotonin-niveau i kroppen kan dog også være med til at gøre os kærlige og opstemte, og det går rigtig godt i spændt med stoffet phenethylamin, der også findes i chokolade.

Læs også

Derfor skal du aldrig lægge chokolade i køleskabet

Phenylethylamin er nemlig en stimulant, der blandt andet findes i stoffer som amfetamin, methylphenidat og MDMA - stoffer der er med til at frigive transmitterstoffet dopamin til vores hjerne, hvilket er med til at gøre os forelskede.

Nu mener forskerne fra Imperial College London imidlertid at have påvist, at de mange positive stoffer, som chokolade er med til at frigøre i kroppen på os mennesker, også virker på mænds libido og er med til at føre dem mere fyr og flamme i sengen.

I undersøgelsen har forskerne nemlig injiceret en række mandlige forsøgspersoner med et protein, der findes i chokolade, hvorefter de har bedt mændene om at se porno. Herefter har en størstedel af mændene oplevet, at de blev væsentlig mere opstemte af de frække film, end de normalt ville være blevet.

Ved at analysere proteinet fandt forskerne efterfølgende frem til, at chokolade - og de stoffer det indeholder - kan være med til at ændre aktiviteten i bestemte hjernenetværker, der er forbundet med mindre modvilje mod sex og i stedet større ophidselse og lyst.

Læs også

Dit stjernetegn afslører: Dette er det mest beskidte, du er villig til at gøre under sex

- Psykoseksuelle problemer, såsom lav sexlyst, påvirker op til en ud af tre personer, og kan have en ødelæggende virkning på en persons og et pars velvære, lyder det fra Alexander Comninos, der er én af de ledende forskere bag studiet.

Han forklarer, at den nye forskning forhåbentlig kan være med til at hjælpe mange af disse personer fremover.

Han understreger dog, at studiet er usikkert, da kun 29 deltagere tog del i undersøgelserne. Derfor ønsker at han forske videre for at få be- eller afkræftet forskernes nyopdagede effekt ved chokolade.

Læs også

Smid alt, hvad du har i hænderne: Denne chokoladelasagne er himmelsk

 

 

Dagens Gossip