Overraskende studie: Derfor skal I skemalægge jeres sexliv

Foto: Shutterstock

Ifølge en række forskere er det sundt for jeres sexliv, hvis I forsøger at plan- og skemalægge det.

Det er formentlig de færreste, der finder planlægning, Excel-ark og kalender-synkronisering særligt ophidsende.

I stedet har mange nok en forestilling om, at et godt sexliv er lig med spontanitet og pludselige indskydelser så som at knalde på spisebordet midt i maden, på vej ud af døren eller i et buskads til en havefest.

Men hører man til dem, der godt kan lide at planlægge hverdagen flere uger eller måneder frem, så er der nu godt nyt. Det skriver Independent.

Læs også

Nøgne unge amok i villakvarter: Da politiet ankom, gjorde de rystende fund i industribygning

Tyske forskere har nemlig fundet frem til, at de personer, der har tendens til at planlægge, har et bedre sexliv end deres spontane modsætninger.

I studiet, der er blevet publiceret i The Journal of Sex Research, har en flok forskere fra Ruhr Universitetet i Bochum interviewet 966 hetro- såvel som homoseksuelle par og udspurgt dem om deres sexliv.

Samtidig har forskerne kigget på parrenes personlighedstræk, ligesom man har undersøgt, hvor disciplinerede og planlægningsorienterede, de mange par var.

Læs også

Vigtig viden: Derfor må du ikke slå edderkopper ihjel i dit hjem

Og svaret skulle vise sig at være overraskende. For de par, der var mest samvittighedsfulde, effektive, disciplinerede og præstations- og resultatorienterede, viste sig også at være dem, der var mest tilfreds med deres sexliv.

Derimod var de par, der besad personlighedstræk, der gjorde dem spontane, uorganiserede og tilbageholdende i forhold til planlægning, også dem, der var mindst tilfreds med deres sexliv. 

Ifølge forskerne bag studiet, kan resultatet hænge sammen med, at de personer, der planlægger også er pligtopfyldende og grundige og derfor også har mere fokus på deres partners behov i sengen.

Læs også

Sara blev meget flov, da hun opdagede pinlig detalje på sit Instagram-billede: Nu hyldes hun for sin ærlighed

Samtidig antyder forskerne, at samvittighedsfulde og organiserede mennesker også har mere ro og orden i deres parforhold, ville kan smitte af på sexlivet i en positiv forstand.

Sidst men ikke mindst mener forskerne, at dét at kunne planlægge og tale åbnet om fremtidig sex også er med til at skabe bedre seksuel kommunikation mellem par, der dermed bliver mere opmærksomme på hinanden.

Jubii - Danmarks største indeks over populære hjemmesider og samlingssted for debat og dagens største Jubii nyheder.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip