Overraskende undersøgelse: Disse kropsdele kigger mænd mest på hos kvinder

Forskere kan nu afsløre, hvilke kropsdele mænd og kvinder fokuserer mest på, når vi ser et billede af en kvinde. Resultatet er mildt sagt overraskende.

Det er det britiske Medical Research Council, som i samarbejde med Eyetrack Shop står bag undersøgelsen, hvor 50 mænd og 50 kvinder deltog. Deltagerne blev præsenteret for et reklamebillede fra H&M af en veldrejet kvinde iført bikini, og forskerne målte så deltagernes øjenbevægelser for at se, hvilke kropsdele de kiggede mest på. Det skriver Nyheter24.

Foto: Eyetrack Shop/Medical Research Council

Ikke overraskende, så fokuserede de kvindelige deltagere på helt andre kropsdele end de mandlige. Men det er ikke helt, som du tror. Undersøgelser viser nemlig, at mens kvinderne kiggede på modellens bryster, var mænd mest optaget af hendes ansigt.

Foto: Eyetrack Shop/Medical Research Council

Så noget tyder på, at det måske er på tide at gøre op med den gamle fordom, om at mænds blik altid lander syd for hagen. For ifølge undersøgelsen er det altså kvinderne som har svært ved at at holde øjnene fra den smækre models kavalergang.

Foto: Eyetrack Shop/Medical Research Council

Deltagerne fik også fremvist dette billede af en nøgen kvinde iført løbesko. Her lod de mandlige deltagere blikket hvile endnu længere på modellens ansigt. Men de lod også blikket vandre sydover og lande på hendes numse. Faktisk kiggede mænderne på modellens numse i dobbelt så lang tid som de kvindelige deltagere, som var mere interesserede i kvindens sko. Så myten om, at kvinder er vilde med sko, står ihvertfald ikke for fald...

Læs også

7 frække tricks som får ham til at holde i en evighed

 

 

Dagens Gossip