Så mange kalorier forbrænder du gennem sex

For mange handler januar om slankekure og mere motion, men det er ikke altid, at den kolde og mørke vintertid indbyder til en lang løbetur.

Denne artikel indeholder affiliate links

Nu kan du i stedet skifte løbetøjet ud med sexet undertøj og komme i gang med at forbrænde kalorier på en langt sjovere måde. Og endda med god samvittighed.

Den erotiske webshop, Sinful, har nemlig udarbejdet Kalorieberegneren, der viser, hvor mange kalorier du forbrænder ved at blive hjemme i soveværelset og dyrke lagengymnastik med din partner.

Sex er sundt – både for krop og sjæl

Dyrker du sex, hvor orgasme er målet, har du mulighed for at frigive forskellige stoffer som oxytocin og dopamin i hjernen. Disse stoffer er med til at give os en følelse af lykke, nydelse og samhørighed med vores partner og er gode for vores mentale sundhed. Det er altså sundt at få frigivet disse stoffer, men som Sinfuls Kalorieberegner afslører, er sex ikke kun sundt for vores sind. Det er også sundt for vores kroppe:

“Sex er en supergod måde til at få forbrændt nogle af de ekstra kalorier, man har indtaget henover julen. Folk kan dyrke det intime nærvær og samtidig se det som en ekstra mulighed for både at komme tættere på hinanden og dyrke en sjov form for motion,” udtaler Mathilde Mackowski, medejer af Sinful.

Sex er altså en nem måde, hvorpå du kan forbrænde kalorier sammen med din partner. I Sinfuls Kalorieberegner er det muligt at måle, hvor mange kalorier du og din partner har forbrændt i en given stilling. Så snart du har indtastet køn, vægt, stilling og antal minutter, bliver du ledt til en resultatside, der fortæller, hvor mange kalorier I hver især har forbrændt. 

På resultatsiden finder du også oplysninger om, hvor mange kalorier I har forbrændt i forhold til bestemte fødevarer eller andre typer af motion.

Hvor mange kalorier forbrænder du?

Tager man eksempelvis udgangspunkt i en kvinde på 70 kg og en mand på 85 kg, forbrænder de henholdsvis 134 kalorier og 191 kalorier ved at dyrke sex i missionærstilling i 25 minutter. Det svarer til 33 minutters fitness for ham og 38 minutters yoga for hende. 

Har du behov for inspiration til, hvordan lagengymnastikken kan dyrkes, har Sinful også samlet en guide med alverdens sexstillinger. Og kunne sexlivet bruge lidt ekstra kreativitet, så kan du gøre den endnu frækkere med lidt sexlegetøj til par fra Sinful.