Sexologers bedste råd: Denne ene ting skal alle par gøre

Der findes ét altoverskyggende emne, som sexologer hører om igen og igen. Når par har knas i sexlivet, fortæller de ofte om det samme grundlæggende problem: Gnisten er væk.

Lortebleer, karriere og sure pligter har ændret noget i jeres forhold. Hvor I før kastede jer over hinanden som glubske dyr ved enhver given lejlighed, går der nu længere og længere tid mellem de hede knald.

Når I endelig har overskud til en omgang i dobbeltsengen, er det præget af rutine, og I tænker begge i jeres stille sind, at det er blevet en ret kedelig affære. I tænker med længsel tilbage på de gode gamle dage, hvor den mindste berøring kunne tænde op under jer, og akten varede i evigheder. 

I dag gider I højst spendere 10-15 minutter fra forspil til udløsning, fordi tanken om søvn i bund og grund er blevet mere attraktiv end tanken om sex. 

Det er den samme gamle sang. Der er gået hverdag i sexlivet, og gnisten er væk. Sexologer hører det igen og igen. 

Men hvad er løsning så? Når man efterhånden kender hinanden lidt for godt, og spændingen ligger på et meget lille sted, er det så muligt at komme tilbage til de dage, hvor sex var det bedste i verden?

Læs også

10 små ting lykkelige par gør mere end andre

Ifølge Independent er sexologers bedste råd rimelig enkelt. Det gælder simpelthen om at planlægge jeres knald. Det virker ikke umiddelbart overbevisende, at skemalagt sex er vejen til et mere interessant sexliv - men hvad har du at miste?

Sexolog Krystal Woodbridge fortæller til Independent, at par er nødt til at skabe tid til hinanden og de intime stunder. For ellers sker det bare ikke. Hun estimerer, at op mod 70 procent af de par, der kommer til hende med knas i sexlivet, har det ene og samme problem, at de simpelthen ikke dyrker nok sex.

- De siger altid, at de ikke haft tid. Hver eneste gang. De er over-dedikerede og har travle job. Pendleri, børn, familieforpligtelser... Problemet er, at mange par prioriterer alt andet end deres forhold, siger hun til Independent.

- Hvis der er brug for at arbejde på et problem i forholdet eller sexlivet, så er man rent faktisk nødt til at sætte tid af til det. Jeg ved godt, at det lyder åbenlyst, men mange par gør det ikke. Jeg ved ikke, om de forventer en hurtig løsning, men det kræver ofte meget arbejde fra deres side. Det tager ret lang tid for deres sexliv at gå i stå, så det tager altså tid at genoplive det igen, siger Krystal Woodbridge.

Hun understreger igen det absurde i, at folk sagtens kan finde tid til at løse praktiske problemer og udfordringer i familien, men at de ikke overvejer at sætte tid af til at arbejde på sexlivet og forholdet. 

Folk har masser af tid til at blive længere på arbejdet, gå til møder i børnehaven og banken og bogklubben og træne nede i motionscentret efter arbejde og løbe et maraton i weekenden. Derfor er det også løgn, når de sidder foran sexologen og forklarer, at de simpelthen ikke har tid og overskud til sex længere. 

- Du er bare nødt til at prioritere det, siger Woodbridge til Independent. 

Den britiske sexolog Denise Knowles understreger også vigtigheden af at sætte tid af til sex. 

- Mange bryder sig ikke om tanken om planlagt sex, fordi de tænker, at det bør være noget, der sker spontant, men når du har et travlt liv, så bliver du nødt til at planlægge det. Især når det med ikke at kunne holde sig fra hinanden er overstået. 

Læs også

10 ting fyre gør i sengen, som kvinder egentlig ikke kan lide

Hun tilføjer, at det ikke behøver at være en hel aften, man sætter af. Det kan bare være en time. 

Denise Knowles hører desuden mange par beklage sig over, at der ikke længere sker spontane berøringer. Et varmt kram, et nus på skulderen eller en arm om livet. 

- Jeg holder aldrig op med at være overrasket over antallet af par, der fortæller mig, at de ikke kan huske, hvornår de sidst har kysset passioneret. 

Hun fortæller, at par skal øve sig på at røre ved hinanden og kysse oftere - uden at det leder til sex. Mange par afholder sig fra berøring, fordi de så føler sig pressede til at have sex, og sådan bør det ikke være. Det skal blot skabe mere intimitet mellem jer i hverdagen.

- Men ved at kysse og røre hinanden oftere, får I lyst til at have mere sex, fordi der er den der jævnlige fysiske kontakt. Det er i alles interesse! Du er nødt til at komme benzin i bilen, hvis den skal kunne køre, siger Denise Knowles til Independent.

Begge sexologer understreger i øvrigt, at det er vigtigt ikke at sammenligne sit sexliv med andres. Det leder kun til skuffelse og følelsen af utilstrækkelighed. I stedet skal man fokusere på, hvad der gør ens forhold og sexliv unikt og rart. Sidst men ikke mindst gælder det om ikke at have urealistiske forventninger. 

I kommer ikke tilbage til dengang, I ikke kunne holde hænderne og tungen fra hinanden. Nu skal I fokusere på, hvad I til gengæld kan og har nu, som I ikke havde back in the day, da alt var frækt og spændende.

Når I har sat kryds i kalenderen til sex, så kan I passende kaste jer over 6 ting du ikke tør i sengen - men som du bør prøve nu.

 

Dagens Gossip