Sexterapeuter: Dette skal du vide om dit sexliv

Foto: Shutterstock

Hvis du har været sammen med din kæreste længe, føler du måske vægten af spørgsmålet ”hvordan holder vi vores sexliv i live?” hænge tungt over dig.

Denne artikel indeholder affiliate links

Jeres sexliv er ikke ligeså spontant, som det har været, og måske er du bange for, at det ikke er normalt?

Den ene gode ting er, at det er fuldstændig normalt. Den anden gode ting er, at sexterapeuter har en masse gode råd til, hvordan dig og din kæreste kan genfinde noget af spontaniteten.

Derfor giver vi dig i samarbejde med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, fem gode råd fra en række sexterapeuter, så din kæreste og dig kan få travlt i soveværelset igen.

5 ting sexterapeuter anbefaler du gør mere 

1. Eksperimentér mere

Megan Fleming, der er psykolog og sexterapeut i New York City, fastslår, at det kan sætte skub i jeres sexliv at eksperimentere mere i soveværelset.

Hun forklarer, at det er vigtigt, at I slapper af omkring de nye ting, I prøver, og kan grine af det – på den måde er det lettere at finde frem til de ting, der føles særligt rare.

2. Tag skiftevis tur til at tage initiativet

En ting, der kan sætte en stopper for jeres sexliv er, hvis det altid er den samme, der tager initiativet til sex. Det kan nemlig føre til en følelse af skam og afvisning.

Moushumi Ghose, sexterapeut og forfatter til Classic Sex Positions Reinvented, foreslår, at I skiftes til at tage initiativet og viser, at I har lyst.

3. Stop med at se sex som en ting, der skal overstås

Hvis du ser på sex som en pligt, der bare skal krydses af din liste, mister du glæden ved det.

Sexterapeut- og coach Sari Cooper anbefaler, at du sætter tempoet ned og genfinder den emotionelle og fysiske lyst til at have sex.

Sex er en måde for dig og din kæreste til at koble fra og bare nyde hinanden.

4. Del jeres fantasier og fetishes med hinanden

Det kan lyde banalt, men ikke alle par har lige let ved at åbne op for hinanden om, hvad de egentlig har lyst til.

Du kan hjælpe på vej ved at spørge din kæreste, om han eller hun har lyst til at prøve blid bondage og fx blive domineret eller være underdanig.

Moushumi Ghose påpeger, at hvis flere par var komfortable med at dele deres inderste fantasier, ville deres forhold være mere intimt.

5. Planlæg en sexdate

Det er nok det mindst spontane, I kan gøre – men om ikke andet sætter det skub i jeres sexliv og giver jer tid til at udforske hinanden på ny.

Mathilde Mackowski, stifter af Sinful.dk, forklarer:

”Der er mange måder at skabe et mere spændende sexliv på, selv hvis I har været sammen længe. Ofte går en af partnerne rundt med en fræk fantasi, og her kan et forførende ”Tease Me” sæt være en god måde at afprøve forskellige ting som blindfold og penisring. Hvis I gerne bare vil spice hverdagen lidt op, kan I prøve en fjernbetjent parvibrator, der intenst stimulerer kvindens klitoris under samleje,” lyder det fra Mathilde Mackowski.

 

Dagens Gossip