Styrk parforholdet med denne kærligheds-julekalender: 24 udfordringer, som gør jer nyforelskede igen

Gør julen til en kærlighedsfest med denne julekalender!

Det er ikke alle parforhold, der kan klare en travlt december. Derfor har Dagens.dk skabt en julekalender til voksne, som forhåbentlig får jer til at elske hinanden lidt højere, når måneden er omme. 24 dage. En ny udfordring hver dag. Sæt i gang!

Statistikker har i årevis bekræftet, hvad vi desværre allerede vidste i forvejen: December måned er ikke særlig sund for parforholdet.

For mens den travle julemåned ofte stresser afsted med gaveindkøb, julefrokoster, familiebesøg og årstidens mange andre gøremål, så glemmer mange par helt at pleje forholdet. Derfor viser statistikkerne, at allerflest par går fra hinanden i januar – lige efter julefreden ellers burde have sænket sig.

Men frygt ej: Her på redaktionen har vi nemlig sammensat en 24 dages kæresteudfordring, som for hvér enkelt juledag i december er med til at styrke jeres forhold - hvad enten I er gift eller kærester.

Her følger 24 udfordringer - én for hver dag frem til juleaften - som er lige til at printe ud og hænge op.

1. december: Lav en adventskalender
En adventskalender er bestemt ikke kun for børn, for overrasker du din bedre halvdel med de fire obligatoriske søndags-gaver, så har du allerede scoret en håndfuld ekstra point på kærestekontoen. Det viser nemlig ikke bare, at du gerne vil give din partner gaver, men også at du har tænkt over - og lagt forberedelse og omtanke i - noget helt særlig til den, du elsker. Og så gør det ikke så meget, at det allerede har været første søndag i advent.

2. december: Køb en mistelten
En juleklassiker der dog aldrig går af mode. Det romatiske stykke pyntegrønt er garanti for kys og nærvær, og selvom din partner og dig måske i forvejen er flittige til at kysse, så kan man heldigvis aldrig få nok at af mærke hinandens læber. Derfor bør I hurtigst muligt anskaffe en mistelten, som bør hænge et centralt sted i hjemmet. På den måde er I sikre på at komme hinanden ved, hver gang i mødes i køkkendøren, i gangen eller på badeværelset.

3. december: Tilbyd massage
Ikke alle mennesker er lige pjattede med at give massage, men til gengæld er det de færreste, der takker nej til at blevet æltet godt igennem på skuldrene, i nakken, på ryggen - eller hvor man nu ellers trænger til få arbejdet myoser væk. Derfor vil det uden tvivl skabe endeløs glæde, hvis du en aften giver din mands skuldre en ordentlig tur, eller din kvindes trætte fødder en grundig omgang. Prikken over i'et i ”iiiiih hvor dejligt skat” vil naturligvis være, hvis du også smider en gang massageolie oven i tilbuddet.

4. december: Få ungerne passet
Børn er fantastiske, men for at pleje parforholdet er det også nødvendigt, at I fra tid til anden kun er jer. Derfor bør I i løbet af december få ungerne passet, så I kan få noget kvalitetstid for jer selv. Om I så vælger at grine, snakke, kysse, knalde eller sove tiden væk er underordnet, så længe I foretager jer det, som gør jer gladest. Og hvis I ikke har børn, så glæd jer over at I ikke står med pasnings-problematikken og kast jer alligevel ud i lidt kvalitetstid.

5. december: Sex-leg
Og mens ungerne nu alligevel er ude af syne, så er det også vigtigt, at I husker at plejer sexlivet. Har man været sammen i mange år, kan det nogen gange være svært at finde både inspirationen (og lysten), og derfor har I brug for, at sex både bliver frækt, forbudt, anderledes og underholdene. Prøv derfor hver for sig at skriv tre sex-stilling samt tre konkrete steder i huset ned på forskellige stykker papir og bland dem sammen i en skål. Herefter trækker I, hvor I skal hygge jer og hvordan. F.eks. Bagfra og i bruseren. Wupti!

6. december: Tryl i køkkenet
Det er muligt, at det i forvejen er dig, der aften efter aften står og rører i kødgryderne derhjemme, men i løbet af december bør du overraske din partner med en middag, som han eller hun vil elske. For som bekendt går vejen til hjertet ofte gennem maven hos både mænd og kvinder, og derfor vil det uden tvivl skabe begejstring ved middagsbordet, hvis du overrasker din sultne udkårne med en middag, der viser, at du har vedkommende i tankerne.

7. december: Tænd levende lys 
December er så mørk en måned, at selv en minearbejder, der har nattevagt under en måneformørkelse, ser mere sollys end dig. Derfor er det vigtigt, at du forsyner december med levende lys. Ikke mindst fordi det skaber hygge, som spreder sig i hjemmet og til dig og din partner. At sidde i stearinlysets skær vil altid være mere romatisk, end at blive oplyst af et kedeligt halogenspot.

8. december: Snak sammen
I alle parforhold kan der opstå uenigheder, irritationer og skærmydsler, der kan skabe bølger på kærligehedens vande. Ikke alle er dog lige gode til at få talt ud om disse småting, som kan påvirke jeres forhold. Derfor skal I bruge december til at øve jer på at snakke sammen om de små eller store ting, som går jer på. Bliv enige om at det er okay at tale lige ud af posen, og selvom nogle emne måske er følsomme, så vil jeres parforhold kun have godt af ærlighed.

9. december: Tag på udflugt
December er en oplagt måned at trække i vinterjakkerne for at drage ud og skabe oplevelser sammen. Om I har børnene med, eller det bare er jer to, kommer sig ikke så nøje. Så længe I hygger jer, så skal det nok booste forholdet. Og siden det nu er december, så ville det jo være oplagt at tage på julemarked, tage ud og skøjte, spise en god middag eller fælde jeres eget juletræ, når I kommer så langet.

10. december: Klæd dig frækt på
Det er igen blevet tid til, at jeres december-parforhold også bliver spicet op i soveværelset. Og denne gang er det vigtigt, at du gør noget ud af dig selv. Har man været sammen længe, lægger man ikke længere mærke til, når sex foregår med strithår, morgenånde, uden makeup og nogen form for pynt. Derfor er det på tide, at du tager dig sammen og gør dig lækker for din partner. Er du mand, så snup et bad, tag noget parfume på, sæt håret og find en skjorte frem, mens man som kvinde med rette kan finde det frække undertøj frem og trylle med makeup-artiklerne. Det lyder som et billigt trick, men det virker!

11. december: Fortæl hvad du elsker ved din partner 
Man kan ofte glemme at rose sin partner, og selvom I måtte være gode til at kaste roser efter hinanden, så kan man aldrig få nok smiger. Derfor skal du huske at rose din bedre halvdel i løbet af december og fortæller, hvad han/hun er gode til, og hvad I elsker ved dem. Også selvom det måske blive en anelse påtaget for din side, for så længe din partner er glad, så spreder det sig i hele hjemmet.

12. december: Tag på restaurant
December er en travl måned med masser af gøremål. Derfor bør I mindst én aften i december tænkte; skide være med indkøb, madlavning og opvask. I stedet skal I tage ud og spise. Om I tager på Noma eller på Gerts Grillbar er lige meget – bare I husker at nyde det og glæde jer over det lille gastronomisle afbræk.

Læs også

5 pinlige hemmeligheder mænd aldrig fortæller kvinder om deres stådreng

13. december: Tænk ekstra meget over din partners julegave
Det kommer ikke altid an på, hvor dyre gaver du giver – oftest er det vigtigere, hvad der rent faktisk gemmer sig i pakken. Derfor bør du i år tænker ekstra meget over en god julegave til din partner. En personlig gave viser nemlig, hvor meget han/hun betyder for dig, og at du vil gå langt for at gøre vedkommende glad.

14. december: Gå all-in på jul
'If you can't beat them, join them' lyder et velkendt ordspil, og hører du til én af dem, hvorved julen allerede hænger dig ud af halsen, inden den nærmest er begyndt, så læg strategien om i år. Omfavn i stedet julen og gå all-in sammen med din bedre halvdel. Kast jer ud i julebagning, mens I drikker gløgg, spiser jule-snolder og hører Last Christmas på repeat, indtil ørerne bløder. Først ved at jule-amok finder I muligvis ud af, at det egentlig kan være vældig hyggeligt.

15. december: Køb en fræk decembergave
Så skal der igen sættes fut i julekanen derhjemme, og det kan I meget passende gøre ved at købe en fræk gave til hinanden. Det kan være alt mellem himmel og jord - massageolie, flødeskum, en sæt håndjern, en boa-fjer eller et stykke sexlegetøj. Pointen er, at I sammen pakker de frække gave ud i soveværelset (eller hvor I nu føler for at kaste jer over hinanden) og herefter I går på opdagelse. Det skal helst være både sjovt, frækt, anderledes og pirrende, og forhåbentlig får i en uforglemmelig oplevelse sammen.

16. december: Besøg et julemarked
Selvom ikke alle er lige begejstrede for jul og juletraditioner, så sæt alligevel tid af til at besøge et julemarked i år. Her er nemlig noget for enhver smag. Har I ungerne med, er de godt underholdt, og er det kun jer to, så kan I roligt og hyggeligt fordrive tiden med oceaner af julepynt, musik, indtryk samt varme drikke og søde sager. 

17. december: Synd - og spis til I revner
Det er en misforståelse at holde igen i julen. December måned er nemlig til for at proppe sig med skumjulemænd, chokolade, æbleskiver, klejner, brunkager, medister, sovs og vi kunne blive ved. Derfor kan du ligeså godt omfavne den årlige overspisning og husk at gøre det med din partner. Det er nemlig skide hyggeligt at synde sammen.

18. december: Kys ekstra meget
Noget af det bedste i verden er at kysse, og er du ikke enig, ja så kysser du altså ikke nok. Derfor skal I også bruge december på at kysse ekstra meget. I behøver ikke sætte et æggeur for at blive mindet om det – husk i stedet at give din partner et kys i nakken, når du går forbi vedkommende, grib pludselig fat i hans/hendes arm midt i døren og træk dem ind til et kys eller mød din kærestes læber, når lejligheden ellers byder sig. Husk derudover altid at kysse goddag og farvel.

19. december: Deltag begge i planlægningen
Hvis det traditionen tro kun er den ene af jer, der står med alt juleplanlægningen, så er der en overhængende sandsynlighed for, at vedkommende når at blive godt og grundigt træt at den anden i forholdet. Det skal I prøve at undgå i år. Derfor gør I klogt i at samarbejde om og fordele årets mange december-gøremål så som indkøb, planlægning og koordinering. Det vil i den grad styrke forholdet.

20. december: Prøv noget nyt i sengen
Ikke to sexliv er ens, og der er uden tvivl stor forskel på, hvor balstyriske forskellige par er i soveværelset. Nogen holder sig til onsdagssex samt en enkelt stilling eller to, mens andre har så meget sex i så mange forskellige stillinger, at de nærmest slider hul på lagnerne. Derfor skal vi heller ikke diktere, hvad folk skal kaste sig ud i, men vi foreslår alligevel, at I bestemmer jer for at prøve noget nyt i sengen. Om det indebærer en ny stilling, sexlegetøj eller en fræk fantasi, bestemmer I selv, men bliv enige om, hvad I skal kaste jer ud i, og nyd hvert et øjeblik. 

21. december: Gør noget, som din partner elsker
Det kan godt være, at du ikke gider se actionfilm, lave juledekorationer eller besøge dine svigerforældre mere end højst nødvendigt, men gør en undtagelse i december – for din partners skyld. For ved at føje din kæreste, kone eller ægtemand og gøre noget, som gør dit hjertes udkårne glad, så skaber du også mere samhørighed og kærlighed i jeres forhold.

22. december: Skriv et kærestebrev
Det kan godt være, at du ikke har sendt et kærestebrev siden 4. klasse, men fat en kuglepen og gå i barndom. Du behøver ikke nødvendigvis de tre kasser med 'ja, 'nej', 'måske', siden I allerede er et par, men skriv et par søde ord om, hvad din partner egentlig betyder for dig. Det behøver ikke være Shakespeare, så længe det kommer fra hjertet. Efterfølgende kan du give det til din kæreste, putte det i hans lomme eller stille det på hendes natbord.

23. december: Find på et nytårsforsæt sammen
Alle par har noget, de gerne vil blive bedre til. Om I stræber efter at spise sundere, komme mere ud, bliver bedre til at gøre rent eller have mere sex, så lav et fælles nytårsforsæt. På den måde har I et fællesprojekt med et positivt mål for øje, som I er sammen om, og som strækker sig ind i det nye år.

24. december: 'Jeg elsker dig'
For nogle par sidder de tre små ord forholdsvist løst, mens de for andre er en sjældenhed. For mens visse forelskede par slynger om sig med 'jeg elsker dig', så kan andre mennekser, der har været sammen i adskillige år, næsten have glemt, at sætningen over dem alle eksisterer. Ligegyldigt hvem I er, og hvor længe I har været sammen, er det dog vigtigt, at I oprigtigt husker at bekræfte hinanden i essensen af jeres forhold: At I elsker hinanden.

God fornøjelse og glædelige (par)jul! Fortæl os endelig på Facebook, hvordan det gik.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip