Succesfuldt forsøg - P-piller til mænd er på vej

Foto: Shutterstock.com

"Har du husket at tage pillen?" Det spørgsmål kommer typisk fra mænd, men i fremtiden kan det også være et spørgsmål, som kvinder kan stille til deres partner.

Det er ikke alle mænd, der ønsker at have sex med kondom på, da det nedsætter følelsen under samleje. Derfor vil det i mange tilfælde være op til kvinderne at skulle tage forskellige præventionsmidler, så der ikke opstår en uønsket graviditet.

Mange kvinder føler, at der har været en uligevægt på det marked, for hvorfor er det kun kvinder, der skal tage en p-pille og ikke mændene? Det har primært skyldes, at der ikke har været særlig mange alternativer til mænd, men det er faktisk på vej nu.

Amerikanske forskere har nemlig succesfuldt gennemført menneskelige forsøg med de nye piller, og det har vist sig, at de to hormoner der bruges til at producere sæd, faldt drastisk. I studiet skulle 40 mænd tage en pille hver dag i en måned, mens 10 af disse mænd fik en placebopille.

Læs også

Ikke igen: Ung pige død efter, at hun tabte sin telefon i badekarret

Ifølge de mænd der deltog i undersøgelsen, så var det de færreste, der oplevede bivirkninger af pillerne. De mænd der gjorde, havde så milde bivirkninger, at det ikke betød det store. Det var blandt andet udmattelse, akne og hovedpine. Bivirkninger der også er almindelige hos kvinder, der benytter sig af p-piller.

Vender tilbage til normalen, når man stopper

Hvis kvinder vil undgå at blive gravide, så er det nødvendigt, at de husker at tage deres p-piller på daglig basis. Det samme vil være tilfældet for mænd, for forskerne fortæller, at pillen er udviklet på den måde, at det nedsætter hormonerne der producerer sæd, men med det samme man stopper med at tage pillerne, vil de langsomt vende tilbage til de normale niveauer igen. Dermed er der altså ingen fare for, at resultatet er permanent.

Forskerne fra Los Angeles har fortalt, at de i snarlig fremtid vil lave endnu længere forsøg på helt op til 60-90 dage, da det kan tage lang tid for pillen at påvirke en mands sædproduktion.

Blandt de 40 deltagere i forsøget, var der fem mænd, der meddelte, at deres sexlyst var formindsket. To af mændene mente, at de havde milde problemer med at få erektion, men det påvirkede dog ikke deres lyst til sex.

Ingen af mændene der mærkede bivirkninger, stoppede med at tage pillen, og de gik alle gennem sundhedstjek uden problemer.

Læs også

200.000 kr. for 7 rigtige? Det kan ikke være rigtigt

 

 

Dagens Gossip