Tjek om du er kærester med en sociopat: Her er de 8 faresignaler

Foto: Shutterstock

Har du nogensinde overvejet om din partner i virkeligheden er sociopat og har holdt det godt skjult for dig? Her er nogle tydelige signaler, som du bør holde øje med.

Når kærligheden slår ned, så kan det være svært at tøjle sin følelser. Maven er fyldt med sommerfugle, og man bliver duperet af modparten, der charmerer, komplimenterer og fuldender en. 

Men for nogle, så er bliver den ekstatiske følelse tidligt i forholdet erstattet af drama, løgn, mistro, utallige undskyldninger og bortforklaringer. 

Det kan have en helt naturlig årsag - nemlig at din udkårne er rygende sociopat. 

En sociopat er kendetegnet ved at se stort på de sociale spilleregler. De føler ikke empati eller medlidenhed med andre end særligt udvalgte personer, og alle andre er dumme og ved ikke bedre. De tager ikke ansvar og er generelt respektløse og hånlige.

Men du kan gardere dig mod at date en sociopat. Ifølge New York Post findes der otte tydelige advarselstegn, som du skal holde særligt øje med.

Tjek om din kæreste er sociopat

1. Fuld af undskyldninger 
‘Jamen, det var jo helt umuligt at nå med til din fødselsdag’ eller ‘den taske, som du ønsker dig, laver firmaet slet ikke mere’.

Undskyldningerne falder som skidt fra en spædekalv i selskab med en sociopat, der lyver lige så naturligt, som de trækker vejret. Når undskyldningerne og historierne når nye højder, så bør du begynde at kigge dig om efter en ny kæreste. 

Læs også

Advarsel: Hvis du finder en tennisbold i din have, må du IKKE samle den op!

2. De skuffer altid 
De siger, at de nok skal gøre det, men hvis datteren skal hentes fra ridning eller en skal være hjemme for at tage imod en tekniker, så når sociopaten det aldrig.

Selv hvis du siger til dem, at de skal tage sig sammen, så skal du ikke holde vejret i spænding. Det sker ikke. 

3. De charmerer dig, som ingen andre 
De er frygteligt chamerende, og du bliver imponeret, som du aldrig er blevet det før. Sociopaten er betænksom, komplimenterende og elsker at lege med børnene. 

Men det er kun en facade. Når sociopaten er vild med dig og skal bruge dig til noget, så er de meget opmærksomme kærester, men når de ikke er det længere, så slukker de automatisk for opmærksomheden. 

4. De er fyldt med fejl
Når du finder hullerne i historierne, og finder ud af, at der ikke var kø på motorvejen eller at han/hun ikke mødte op til forældremødet, så bliver du opmærksom på alle fejlene, som sociopaten har. 

De laver mange fejl, og afslører du deres løgne, så er det ikke løgn, men i stedet andres fejl. Hvis noget ikke passer, er det altid nogen andres skyld. Af samme grund, så skal du ikke forvente en undskyldning fra sociopaten, hvis de har smadret et arvestykke i stuen. Det kommer ikke til at ske. De føler heller ikke dårlig samvittighed over noget.

5. Hvor end de går, følger dramaet 
Det ender altid i konflikt, når det kommer til sociopaten. Hvad enten det er på genbrugsstationen eller hos optikeren, så er der altid konflikter i farevandet, da alle andre jo er ‘ragende idioter’ og ‘komplet psykopater’. 

Vil du gerne holde dig gode venner med naboen, resten af din familie eller vennerne fra fodbold, så skal du gå uden om sociopaten. 

6. De er spændende 
Sociopaten er en eventyrer, der gladeligt tager chancer, kører lidt for stærkt, giver dyre gaver eller foreslår spændende og vilde ferier. Tiltrækningen bliver stærk, for du har sikkert aldrig har haft en kæreste, der var så bramfri og impulsiv. 

Det er denne karismatiske energi, der får dig væk fra leverpostejsmaden og ind på michelin-restauranten, der luller dig ind i et forhold med en sociopat. 

7. De vader over andre mennesker så nemt som ingenting
Om andre mennesker kommer til skade, bliver kede af det  eller får problemer med chefen, så er sociopaten komplet ligeglad. Så længe at de kan få deres vilje. 

Den lille stemme indeni, der får medlidenhed med andre mennesker, har socipaten ikke skyggen af, og andres ulykken kan ligefrem være morsomt for en rygende sociopat. 

Læs også

6-årig dreng fra Skive i koma: Drak flydende ecstasy fra fars drikkedunk

Du ser det ikke i starten, da sociopaten er sød og galant, men mod alle andre er vedkommende i bedste fald ligeglad og værste fald decideret modbydelig

8. De beskylder dig for at være paranoid
Det er ALTID de andre, der er nogle idioter - inklusiv dig, hvis du konfronterer eller peger fingre af sociopaten. Hvis du griber dem i løgnen, så kommer der fem nye løgne ud af munden på dem, der får dig til at ligne en idiot og betvivle det, som du inderst inde føler. 

Husk din mavefornemmelse, og hjælp dig selv og andre ved at gå en stor bue uden om et forhold til en sociopat.

En sociopat er fuldstændig ligeglad med andre, og vil nemt lade andre mennesker gå til rotterne. Men det er langt fra alle, der er sådan. I den modsatte grøft finder man en autralsk far, der hver morgen sneg sig ind til datteren, men af en meget overraskende årsag.

 

Dagens Gossip