Fyld dit hjem med lækkert dansk design

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Når man skal bygge en bolig op fra bunden, altså indretningsmæssigt, så skal man allerede tidligt i processen begynde at tage nogle beslutninger om, hvilken vej man ønsker at gå rent stilmæssigt - det er i hvert fald nødvendigt, hvis man ønsker at skabe en sammenhængende og stilet hjem, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

Noget, som rigtig mange finder meget attraktivt, når der skal indrettes, er det danske design, som er bredt anerkendt i udlandet - og det er ikke uden grund. Dansk design kan nemlig noget helt særligt, og lige netop derfor skal man også finde den rette balance, når man bruger disse flotte designs i hjemmet. Det handler om at give møblerne og genstandene den plads, de behøver og så selvfølgelig at udvælge det design, som taler til en.

Danmark er kendt for godt og unikt design

Som nævnt er Danmark netop kendt for unikt design i udlandet. Der er rigtig mange møbler og genstande, som hører under det, man nok vil betegne som designklassikere, og netop disse klassikere er på en eller anden måde også at finde i de fleste danske hjem - hvad enten det så er en enkelt ting, man har, eller om man har valgt at proppe sit hjem med forskellige klassikere indenfor dansk design. 

Men hvor skal man starte, hvis man endnu ikke har så god fornemmelse for, hvad dansk design egentlig er? Tag eksempelvis et kig på Brainchild, der fortolker forskelligt dansk design. Det kan altså fungere som en slags inspirationskilde til, hvilke møbler og genstande du skal fylde dit hjem med. Der er nemlig rigtig mange smukke ting at vælge imellem, så dan dig et overblik!

Veludvalgte genstande og møbler

Det, som blandt andet kendetegner dansk design, er, at hver eneste designgenstand eller møbel har sin egen lille detalje, som netop gør det helt unikt. Derfor skal man også være god til at give de forskellige små detaljer meget opmærksomhed, når man vælger det til hjemmet. Det betyder altså også, at man godt kan få for meget af det gode, når det kommer til dansk design. Det kan i hvert fald være lidt overvældende at komme ind i et hjem, hvor der er fyldt med designklassikere over det hele, og hvor der netop er så meget, at man ikke lægger mærke til de små, unikke detaljer.

Så et rigtig godt tip, hvis man ønsker at fylde sit hjem ud med dansk design, er, at man nøje udvælger de genstande og møbler, man gerne vil have stående. På den måde får de lov til at stå tydeligt frem og skabe den æstetiske helhed, som man netop ønsker, hvis man vælger dansk design.

Udforsk nye og gamle modeller

Der er altså nogle valg, der skal tages, inden man går i gang med denne måde at indrette sig på - i hvert fald hvis man gerne vil nå frem til et lækkert og stilet resultat, som virkelig omfavner det, som er helt særligt for dansk design. 

Det gælder altså om at gøre sig komfortabel med de forskellige modeller og klassikere, så man langsomt kan finde ud af, hvilken vej man vil gå. Der er nemlig designklassikere, der stammer helt tilbage fra starten af 1920'erne og så er der også nogle, der er meget nyere. Man kan selvfølgelig sagtens blande på kryds og tværs af tid og stil, så længe man bare tænker over, hvad der er særligt for det enkelte møbel eller den enkelte genstand. For disse unikke designs fortjener i den grad at få en både særlig og synlig plads i hjemmet. Og hvis de får det, opnår man også et særligt æstetisk udtryk i hjemmet.