Hvorfor er nikotinposer lovlige, når snus er ulovligt?

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Nikotinposer og snus minder en del om hinanden. Derfor kan det være svært at forstå, hvorfor det er lovligt at sælge nikotinposer, hvis det er ulovligt at sælge snus.

Det er dog ikke uden grund, at det ikke længere er lovligt at sælge snus i Danmark, selvom man gerne må sælge de populære nikotinposer.

Der er dog en meget klar årsag til, at det ene må sælges, og det andet ikke må. Der er nemlig en meget markant forskel på indholdet af de to typer poser, som dog fungerer på præcis samme måde.

Det er indholdet, der gør forskellen

Snus og nikotinposer minder rigtig meget om hinanden. Det er noget, der både gør sig gældende i forhold til udseendet og måden, man bruger dem på.

Det, der kendetegner de traditionelle snusposer er, at de har et indhold af både tobak og nikotin. Til trods for, at nikotinposerne minder meget om, er der forskel på indholdet af de to typer poser.

Snus bliver derfor kategoriseret som et tobaksprodukt, hvorfor det ikke er lovligt at hverken importere, markedsføre eller sælge det i Danmark. Det skyldes ganske enkelt, at det har et indhold af tobak.

Nikotinposer må gerne sælges

Snus har været et meget populært produkt i Danmark. Det betyder, at der er mange, der har været nødt til at tage et kig på andre alternativer, da det ikke længere er muligt at købe snus på det danske marked.

Dette har medført, at nikotinposer er blevet et mere populært alternativ, da det ikke har et indhold af tobak. Det vil sige, at det ikke er ulovligt at sælge produktet i Danmark.

På nuværende tidspunkt er der nemlig ikke en lovgivning i Danmark, der regulerer salget af disse poser. Lovgivningen omhandler kun produkter, der har et indhold af tobak, hvorfor det er både lovligt at købe, sælge samt bruge nikotinposerne i Danmark.

Rigtig mange bruger nikotinposer

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange brugere af nikotinposer i Danmark. Det skyldes især, at der er mange, der har skiftet snusposerne ud med nikotinposer.

Det er dog ikke den eneste grund til, at der er mange, der benytter sig af disse poser. For mange andre handler det nemlig om, at de bruger det som et rygestopmiddel. Det er der nemlig rig mulighed for, da de har et indhold af nikotin.

Er det oplagt rygestopmiddel?

Det er svært at give et konkret svar på, om der er tale om et produkt, der er oplagt at bruge som rygestopmiddel. Det kan godt bruges til dette formål, men det findes der også andre produkter, der kan.

I og med, at de har et indhold af nikotin, vil det naturligvis betyde, at du kan undgå de mange skadelige stoffer, der er i de cigaretter, som du måske har svært ved at lægge fra dig.

Om du vil bruge nikotinposer til at droppe cigaretterne, er det naturligvis op til dig selv at vurdere. Det er dog vigtigt at huske, at du dermed ikke vil kunne slippe nikotinen på denne måde.