3 ting du skal vide, inden du låner penge

Foto: Unsplash

Selvom mange vil sige, at det bedste er at spare op til det, man gerne vil købe eller gøre, kan der være situationer i livet, hvor man kan se sig nødsaget til at optage et lån, og er der ingen anden udvej, må man gøre det. Der er dog forhold, man gør klogt i at sætte sig ind i, inden man vælger at låne penge, og nogle af dem ser vi på her.

Annoncør betalt indhold

Alt for mange tager hovedkulds et lån uden at have undersøgt sagerne, og det er netop den type mennesker, man kan opleve i Tv-programmet Luksusfælden. Hvis du ikke vil ende der, kan du med fordel foretage research inden du beslutter, om du skal låne, og i givet fald hvilket lån, du skal tage.

Pengene skal betales tilbage igen

Selvom det for mange mennesker er indlysende, at når man låner noget, uanset om det er en røremaskine, et topnøglesæt eller altså penge, skal det afleveres tilbage igen, er det ikke alle, der har forstået det. Når man låner penge, skal de altså betales tilbage igen, og det er her, der kan være forskel på de forskellige lån. Det vil altså sige, at når du ser et sted, hvor der står lån penge hurtigt, er der tale om et lån og ikke en gave.

Du skal betale mere tilbage, end du låner

En anden ting, som mange låntagere ikke har gjort sig klart er, at når man låner penge hos en låneudbyder, hvad enten der er tale om sms lån uden kreditvurdering eller en anden type lån, skal man betale mere tilbage, end man lånte. Det er sådan, låneudbyderne tjener deres penge, og det er som sådan fair nok. Som låntager skal man blot være helt klar over, hvor meget ekstra, der er tale om. I nogle tilfælde kan det være dobbelt så mange penge eller endda mere, man skal betale tilbage, og her gør man klogt i at undersøge de årlige omkostninger i procenter, ofte forkortet til ÅOP. Du kan også se på det samlede tilbagebetalingsbeløb - så er der ikke noget at være i tvivl om.

Vigtigheden af at betale tilbage til tiden

Det sidste, vi vil se på her, er vigtigheden af at betale pengene tilbage til det aftalte tidspunkt. Også dette må du gøre dig klart, inden du låner, så du er sikker på at have nok tid til at betale tilbage. Overskrider du datoen for, hvornår pengene skulle være betalt tilbage, kan du risikere at der løber strafrenter og ekstra gebyrer på, og dette kan beløbe sig til mange penge.

Der er altså vigtigt at sætte sig grundigt ind i sagerne, inden man optager et lån. Man kan også med fordel overveje, om man i stedet kunne spare sammen, tage ekstra vagter på sit arbejde eller måske låne pengene af et familiemedlem.

 

Dagens Gossip