7 inspirerende programmer om bodybuilding, som du kan se derhjemme med Amazon Prime

Foto: Unsplash.com

Annoncør betalt indhold

 

Covid-19 fik verden til at gå i stå, og alle aktiviteter så ud til at stoppe brat. Det har påvirket mange kommercielle knudepunkter og adskillige sektorer. En af de industrier, som blev påvirket, var fitnessindustrien, da motionscentre blev lukket for at overholde de nye regler om afstand.

Derfor oplevede man, at folk i alle aldersgrupper manglede både muligheder og motivation til at holde træningen i gang. Men teknologien har alvor gjort sit indtog på alle vigtige aspekter af den moderne verden. Den påvirker uden tvivl vores valg af livsstil i dag. Folk har nu en tendens til at bruge deres tid på at binge serier og film online på nettet. Desuden giver flere digitale platforme som Amazon motivation til nye måder at tilpasse sig en sundere livsstil.

Der er en række fitnessrelateret indhold på Amazon Prime, som kan holde dig motiveret under pandemien. Desuden kan du streame indholdet direkte på dit tv med Firestick. Er du bekymret for geoblokeret indhold, som du ikke har adgang til? Du kan nemt bruge Firestick VPN til at løse dette problem. En VPN opretter en sikker krypteret tunnel, som andre ikke kan se, og som giver dig mulighed for at gå uden om blokeringerne. Det kan give dig en måde til at se alle dine yndlingsprogrammer fra hele verden, der måske ellers ikke ville være tilgængelige i dit område. Derfor giver vi dig også her en liste, der kan inspirere dig til at holde konditionen kørende.

1. American Weightlifting (2013)

American Weightlifting er en dokumentarfilm fra 2013, som giver indsigt i bestræbelser og modgang for atleter og trænere i USA i international konkurrence. Instruktøren Greg Everett, er selv vægtløfter og har lagt vægt på vægtløftning som olympisk sport. Den viser atleternes lidenskab, mens de arbejder hen imod deres mål – uanset de vanskeligheder på vejen. Det kan være en god motivation at udfordre dine instinkter mod alle odds.

2. Froning: The fittest Man in History (2015)

Denne dokumentar fra 2015 er baseret på Rich Fronings liv og hans vanvittige træningsplan. Den sætter Fronings beslutsomhed frem i rampelyset under hans forberedelser til 2014-udgaven af CrossFit-legene. Han havde til formål at opnå sin 4. titel i træk. Filmen giver også indsigt i Froningens personlige liv og understreger hans op- og nedture. Det er en motiverende rutsjebanetur for ægte fitnessentusiaster.

3. Bigger, Stronger, Faster (2008)

Dokumentaren fra 2008 tager et kig ind i den mørke side af bodybuilding og giver et indblik i virkeligheden. Der er specielle observationer af steroidmisbrug, og den viser de mørke sider af steroidbrug som præstationsfremmende stoffer i USA. Hovedpersonerne i denne dokumentar, Stinkende og Maddog, er brødre til instruktøren Chris Bell. Programmet highlighter ironien af den portrætterede amerikanske tankegang, der er imod brugen af stoffer.

4. Occupation Fighter (2012)

Dokumentarfilmen blev udgivet i 2012. Den tager udgangspunkt i MMA, som begyndte at få en vis anerkendelse i 2011, og viser livet for en MMA-fighter. Det er baseret på Chad George, der skildrer alt det, som han måtte opgive for at blive en succes. Filmen fremhæver, hvordan han udsætter sig for fysisk, mental og følelsesmæssig konditionering for at forberede sig til den sidste kampnat. Den er rigtig godt ase, især hvis du har brug for tips, som forbereder dig på at træne både krop og sind på samme tid.

5. Generation Iron og Generation Iron 2 (2013-2017)

Det er baseret på dets moderne modstykke PumpingIron. De blev udgivet i henholdsvis 2013 og 2017. De viser flere fremtrædende bodybuildere som bl.a. Phil health og Kai Greene. Der lægges vægt på, hvordan de opbyggede deres drømmefysik. Den første del fokuserer på de olympiske lege i 2012, mens den anden del udforsker indflydelsen fra sociale medier på bodybuildingens verden. Denne serie er super til alle, som er vilde med bodybuilding.

6. Muscle and Medals (2017)

Muscle and Medals er en film fra 2017, som fokuserer på op- og nedturene for Romane Lanceford, der var pro ved IFBB. Det viser begyndelsen på hans karriere med en lovende fremtid inden for bodybuilding. Den viser rutsjebaneturen fra højdepunkter i hans liv til, hvordan det hele vender på grund af en fodinfektion. Det er ved at sætte en fuldstændig stopper for hans karriere. Filmen har en klar besked om, at tro er det det sidste, der kan hjælpe dig med at overleve og nå toppen af succes, selv når du oplever en masse tab.

7. Born Strong (2017)

Filmen Born Strong er fra 2017 og portrætterer konkurrenter Eddie Hall, Brian Shaw, Zydrunas Savickas, Hafthor Bjornsson, og hvordan de prøver at vinde Arnold Strongman Classic. Vægtløfterentusiaster vil elsker denne film, som viser, hvordan det tilsyneladende umulige kan opnås, hvis man har den rette indstilling. Folk, der elsker fitness og bodybuilding, vil også kunne lide at se den.

Konklusion

Fitness og motivation er to sider af samme sag, og de kompletterer altid hinanden. Inspirationen, som du kan få ved at se disse film og dokumentarer, kan være, hvad der skal til, før du får den meget tiltrængte kickstart tilbage til rutinen. Se med i morgen så du allerede kan få dig selv i det rette humør. Det kan være det meget tiltrængte skub mod mental velvære og give dig en masse klarhed. Så vælg, hvordan du vil bruge din dyrbare tid og kom tilbage til dit fitnessniveau, så du kan føle dig ved godt humør hele dagen.