Karen og Thomas: Selvfølgelig har vi Planbarn i Zambia

webmaster

396 uger siden

|

06/12/2016
Sponsoreret indhold
Foto: Planfadder
Foto: Planfadder

Dagens topnyheder

Musikerne Karen Mukupa og Thomas Buttenschøn er begge halvt zambiske – og så deler de et fadderskab gennem Plan for niårige Venah i Zambia. 

Karen Mukupa er født i Zambia, vokset op i Tanzania og har boet i Danmark, siden hun var teenager. I dag er hun mor til datteren Tiki. Ligesom Thomas Buttenschøn fastholder hun kontakten til fædrelandet ved at besøge familie og venner i Zambia så ofte som muligt. 

”Zambia er jo også mit land, og jeg vil gerne hjælpe, hvor jeg kan. Så selvfølgelig har vi et fadderbarn der,” siger Thomas Buttenschøn. Hjemme i Danmark er han far til Jens på fem år og Peter på to år.

I Zambia flyttede deres fadderbarn Venah sammen med sin mor og søskende ind hos Venahs mormor og morfar, da faren døde i 2012. Og en grandkusine er kommet til efter hendes far døde.

”Vi følger med i Venahs liv. Det er imponerende at se, hvordan familien hjælper hinanden og får tingene til at hænge sammen, selvom de lever i fattigdom. Jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes Venah at få en god uddannelse” siger Karen Mukupa.

Planfadder.dk kan du også få dit eget Plan barn.