Sådan kan din kørsel til og fra arbejde bruges konstruktivt

Foto Pexels

For mange af os gælder det, at vi oplever transporttiden til og fra vores arbejde som spildtid og en kilde til daglig frustration - særligt når vi ender i myldretid, holder i kø og af andre årsager bruger meget længere tid på køreturen, end hvad vi mener, vi kan tillade os at budgettere med. 

Men faktisk har den daglige køretur mange flere positive egenskaber, end vi lige umiddelbart mærker, og der er rigtig meget værdi at hente i denne faste rutine. 

Tid for ro og refleksion i et lukket rum 

Når du sidder i din bil, så har du ikke andre steder, du skal være - du kan ikke være andre steder. Denne tilstand er en enestående chance for at tage noget tid for dig selv til ro og refleksion i en ellers travl hverdag. 

For mange af os kan det være svært at finde de her små rum i hverdagen, hvor vi kan være alene med os selv - hjemme har vi partner og børn, på arbejdet er vi omringet af kollegaer, og fritiden bruger vi ofte med venner og familie.

Når du sidder i bilen til og fra arbejde, har du en oplagt mulighed for at skabe et stressfrit miljø, hvor du kan koble fra og lade op. Og pludselig er køreturen ikke længere spild af tid - den tid vi bruger til at tage vare på os selv og vores indre ro, er nemlig guld værd. 

Sådan giver du din køretur de bedste betingelser 

For at understøtte følelsen af ro, og derved få det optimale ud af din daglige køretur, er der nogle praktiske ting, du med fordel kan overveje. 

Slapper du af, når du hører en god lydbog eller en podcast? I så fald bør du tilmelde dig en lydbogs- eller podcasttjeneste. Det kan også være, at det mest afstressende netop du kan gøre, er at lytte til musik. Her har du tilsvarende brug for en god spilleliste, der kan sætte den rette stemning. Og uanset om du er til en god lydbog eller klassisk musik i bilen, så har du brug for den bedste mobilholder til bil, så du let og uproblematisk kan bruge din mobilenhed på farten. 

Udover det rigtige lydspor, så kan du også med fordel fokusere på din fysiske komfort - medbring en god kop kaffe og indret din bil, så den er så rar at sidde i som muligt. 

En køretur behøver ikke at føles som tidsspilde - det handler alene om vores indstilling.

.

Dagens Gossip