Rolf Sørensen: "Rolf er ren" er ikke sjovt

Den danske ironi og sarkasme er tit svær at forstå for udlændinge. Men Rolf Sørensen hører også til en af dem, der har mærket satiren på egen krop - og han synes, at den danske humor på hans bekostning er grovere end nødvendigt.

- Det er typisk dansk humor, at man er dybt sarkastisk og ironisk på andres bekostning. Man glorificerer sine helte og sine stjerner, men så skal man også trynes, hvis der er bare det mindste i vejen. Om det så er Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt eller en af sportsfolkene, så er man i alverdens sarkastiske programmer, siger Rolf Sørensen til B.T. søndag.

Følelsen af at være latterliggjort overalt var hård for Rolf Sørensen både før og efter, han valgte at indrømme sit dopingmisbrug i pressen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Som den sidste danske cykelrytter valgte Rolf Sørensen den 18. marts at stå frem med sin doping, men der havde de satiriske radioprogram 'Monte Carlo' på P3 allerede sørget for, at danskerne i flere måneder havde moret sig på Sørensens bekostning med udtrykket "Rolf er ren".

Og hvordan står man så frem, når alle allerede griner af én? Og hvad stiller man op med en vittighed, der slår ned lige dér, hvor det gør allermest ondt? Den landsomspændende latterliggørelse krøb ind under huden på ham, og Rolf Sørensen overvejede længe, hvordan han skulle håndtere det.

- Udgangspunktet i hele det her palaver omkring min person var den her 'Rolf er ren'-kampagne. Hvordan skulle jeg tackle den? Skulle jeg rende rundt og være sur? Det nyttede jo ikke noget, når store dele af befolkningen syntes, at det var skide sjovt, forklarer han til B.T.

SE BILLEDERNE: Topløs Amalie huserer i Los Angelse

I dag forsøger Rolf Sørensen at spille med på legen og grine af sig selv. Men han har ikke rigtigt hjertet med, for han synes faktisk, at det er en unødvendig hård humor.

Efter indrømmelsen har han mærket efter, og ærligheden føles faktisk ret godt, fortæller han. Der har været dårlige nerver over, hvilke reaktioner den tidligere cykelrytter ville møde, men han har ikke mødt nogen fjendskab, og derfor er det lettelse, som fylder ham i dag.

- Det var hele processen hen til at træffe beslutningen, som var den svære. Folk havde allerede draget konklusionerne, så jeg følte ikke, at jeg kunne holde dem for nar mere. Så kan man diskutere, om det var for sent, men jeg følte bare, at det var det rigtige tidspunkt, hvis der overhovedet skulle komme noget tidspunkt, siger Sørensen.

GALLERI: Arbejde behøver ikke at være kedeligt

I dag er Rolf Sørensen sportskommentator på TV2, og har intet problem med at tage gas på sig selv foran de rullende kameraer.

 

 

Dagens Gossip