10 ting der ødelægger din hud

Huden er både kroppens største organ og et af de vigtigste, men der er helt almindelige dagligdagsting, der ødelægger din hud, skriver goodhousekeeping.com.

1. Klorin
En tur i poolen eller i svømmehallen kan være et boost til dit velvære, men pas på efterfølgende. Sørg altid for at skylle din hud ekstra grundigt med en skummende sæbe, da klorin på huden kan reagere som irritation, når det binder til cremer og andre plejeprodukter.

2. Sov aldrig med make up på
Hvis du falder i søvn med din make up på, er der stor risiko for, at den tilstopper huden og giver acne. Sørg altid for at have make up-fjerner i natbordsskuffen.

3. Kaffe
Koffein tørrer din hud ud og giver rynker. Hvis du drikker kaffe, så sørg for at drikke masser af vand, gerne med en eller anden form for frugtskive i.

4. Prik aldrig bumser
Du gør bare det hele endnu værre, fordi bakterier og snavs bliver skubbet endnu længere ind i porerne, så du får flere infektioner og flere bumser.

5. Spring aldrig et måltid over
Din hud vil ældes hurtigere og blive tør, hvis du skipper et måltid gentagende. Sørg for at få nok C-vitaminer, B3, E-vitamin og A-vitamin, hvis du har en tendens til ikke at spise så meget.

6. Lange, varme bade er et no go
Dampen fra et langt og varmt bad er faktisk rigtig god for din hud, da porerne åbner sig, men det fjerner også dit yderste hudlag, så der er risiko for, at din hud bliver tør og skaller. Begynder din hud at klø eller blive rød i badet, er det på høje tid at komme ud.

7. Drik nok vand!
Drikker du ikke nok vand, får du en ru og indsunken hud. Det fører på sigt til rynker.

8. Tal ikke for lang tid i telefon
Hvis du taler fem timer om dagen med dine veninder, bliver din hud langs kinden og kæben ødelagt og fedtet. Hav altid renseservietter til både mobil og hud, hvis du taler meget.

9. Rens dine briller
Beskidte brilleglas og solbriller får din hud til at fedte omkring øjnene og næsen, så du får bumser og irritation.

10. Beskidt pudebetræk
Ad, ad og ad. Ikke nok med, der vokser masser af bakterier og støvmider i dit pudebetræk, så kan de overføres til din hud, hvis du ikke vasker det jævnligt. Det er meningen, din hud skal hvile om natten i stedet for at blive angrebet.

 

Dagens Gossip