103 år gammel mand fortæller hemmeligheden bag et langt liv

Titanic var endnu ikke sunket, da Dr. Ephraim Engleman, der er professor i medicin ved University of California, blev født den 24. marts 1911. Han er derfor en bemærkelsesværdigt gammel mand, men det forhindrer ham ikke i stadig at have gang i en masse projekter. Det fortæller professoren til Today.com, hvor han fortæller, hvordan det er at blive ældre.

- Tænker du tit på din alder?
Jeg tænker mere på det nu, fordi folk peger fingre af mig. Men jeg skænkede faktisk ikke min alder en tanke, før jeg rundede 100 år. Selvfølgelig er det utroligt, at jeg er blevet 103 år gammel, men det er vigtigt at huske på, alder bare er et tal.

- Hvor vigtigt er det at holde sig beskæftiget?
Jeg synes, det er vigtigt, og jeg starter min dag ligesom alle andre, der arbejder. Jeg står op mellem halv otte og otte, tager et bad og spiser morgenmad. Tre dage om ugen arbejder jeg i San Francisco. Når jeg kommer hjem, spiser jeg middag og hygger mig med min skønne kone, og så spiller jeg violin. Jeg synes, det er vigtigt at forblive engageret i livet, og musik og mit arbejde er min måde at gøre det på.

LÆS OGSÅ: 16 gode råd fra livets skole leveret af en 99-årig oldefar

- Savner du at være fysisk aktiv?
Jeg har aldrig rigtig været fysisk aktiv, og jeg tror, motion er overvurderet. Min motion har altid begrænset sig til gåture og min violin.

- Hvad med kosten?
Jeg har aldrig røget og sjældent drukket mere end en tår vin til en middag indimellem. Men jeg er ikke sikker på, at det har hjulpet mig til at blive 103. Hele mit liv har jeg spist det, jeg bedst kan lide. Det er vigtigt at nyde livet, og det, du spiser.

- Har du nogle tips til et langt liv?
Først og fremmest vil jeg sige: Vælg selv dine forældre, så du får nogle gode gener. Det har dog aldrig været tilfældet for mig. Min far døde, da han var i tresserne, og min mor døde, da hun var i halvfjerdserne.

Du skal også vælge den rigtige kone og tilskynde til sex. Vær glad for dit arbejde, ellers lade være. Under ingen omstændigheder skal du gå på frivillig pension, hvis du er glad for dit arbejde.

Motioner kun, hvis det er strengt nødvendigt. Undgå vitaminer, økologi, fiskeolie og andre såkaldte tilskud. Vær glad og heldig.

- Nu, hvor du er blevet ældre, kigger du så tilbage på dit liv?
Indimellem. Jeg gør det nok mere, end jeg har gjort før, men jeg kigger også fremad. Det tror jeg er meget vigtigt, hvis man vil ældes med succes.

- Går du nogensinde på pension?
Nej, absolut ikke. Så universitetet vil have mig, og så længe min hjerne fungerer, vil jeg fortsætte med at arbejde. Det er vigtigt at holde sig i gang, ligegyldigt om man er 30 eller 103.

 

Dagens Gossip