Denne populære læskedrik var tæt på at koste kvinde livet

Den amerikanske blogger Rhona Gessner har sat sig til tasterne og skrevet en skræmmende beretning, da hun ønsker at skabe opmærksomhed om potentielt farlige fødevarer i køleskabet.

Hendes fortælling tager sin begyndelse helt tilbage i efteråret 2001, hvor bloggerens normalt raske søster begyndte at døje med mavekramper.

Kvinden – der ellers har levet et ganske sundt og fornuftigt liv – er på dette tindspunkt blevet hårdt plaget af store smerter i hele kroppen, og bare det at gå var blevet til en kæmpe udfordring for søsteren.

Utallige læger og kloge hoveder undersøgte hende, men de kunne ikke finde en god forklaring på de enorme smerter.

Søsteren var efter flere måneders smerter nu i sådan en sølle forfatning, at hun var overbevidst om, at dagene som levende snart var talte.

Hun gik i gang med at få styr på en masse praktiske ting, så hendes børn ikke behøvede at bekymre sig om disse ting og sager, når hun ikke længere var levende.

Ifølge Rhona Gessner sad søsteren på dette tidspunkt i kørestol, og lægerne begyndte at spekulere i, om sklerose var årsag til den mystiske lidelse.

De to søstre planlagde en fælles ferie til Florida - turen til den populære solskinsstat skulle være den sidste familieferie, men tre dage inden afrejsen talte de to søstre sammen, og deres samtale var med til at ændre det hele for dem.

- Jeg kom i tanke om en artikel, som en af mine venner havde sendt til mig, og jeg spurgte min søster, om hun drak llight-sodavand, forklarer Rhona Gessner.

Læs også: Sådan reagerer kroppen på light-sodavand

- Hun fortalte, at det gjorde hun. Hun forklarede, at hun faktisk lige skulle til at åbne en dåse.'

Ifølge Opposing Views var det sandsynligvis tilsætningsstoffet aspartam, der havde forgiftet søsteren i sådan en grad, at hun var tæt på at stille træskoene.

Det amerikanske medie forklarer, at aspartam har sværere ved at forlade kroppen end sukker og visse andre sødestoffer.

Derved kan det kontroversielle tilsætningsstof ophobe sig i kroppens væv, og på den både kan man ende med alvorlige sundhedsproblemer.

Typiske symptomer på forgiftning af aspartam er åndenød, forhøjet blodtryk, mavebesvær og diarré.

Rhona Gessner stoppede straks med at labbe de sukkerfrie sodavand i sig, og spasmerne i musklerne forsvandt på få dage. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip