Derfor laver du ekstra mange pølser, når du har menstruation

Måske var du slet ikke klar over, at det er helt almindeligt, at pølseproduktionen bliver intensiveret, når det er den tid på måneden. Men spørg lige din veninde, næste gang du ser hende - for det sker faktisk også for hende.

Det er mediet Refinery29, der har undersøgt sagen og nu forklarer, at det er HELT normalt, at man skal sk*** mere end sædvanligt under mensstruationsperioden. Og forklaring på den pudsige tendens giver god mening:

De kemiske signalstoffer, der får din livmoder til at trække sig sammen og gøre sit arbejde fire-syv dage hver måned, de får din mave til at lave samme rullende bevægelser. Og det sætter altså gang i dine toiletbesøg.

Det er signalstoffet prostaglandiner, der er skyld i sammentrækningerne.

Læs også: Kvinde bløder igennem på gaden: Stop med at skamme jer over menstruation.

Derudover falder niveauet af hormonet progesteron i kroppen under menstruation, hvilket også øger trangen til at lave nummer to. Progesteron virker nemlig obstiperende, så med mindre af det i kroppen, er der fri bane gennem tarmene. Det kan samtidig betyde, at din afføring er mere vandet end normalt.

Hvis du ofte føler sig oppustet, når du har menstruation, er grunden den samme. Livmoderen er på arbejde, du har onde kramper, og på samme tid bevæger dine tarme sig. Det betyder, at du får luft i maven og prutter ekstra meget - så ja, du har en god undskyldning.

Et lille ekstra fun fact om menstruation, mens vi alligevel taler om det: Menstruation består ikke kun af blod. Det er også fyldt med immunceller, vaginale sekreter og celler fra livmoderslimhinden.

Læs også: Svenskere vil have mere ligestilling: Menstruation skal være gratis

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip