Derfor søger utro kvinder sex i stedet for skilsmisse

De seneste år har et hav af hjemmesider gjort det lettere for gifte mænd og kvinder at opsøge sex og romantik med andre end deres ægtefæller.

I Danmark findes blandt andet VictoriaMilan.dk, hvor tusindvis af danskere søger affærer og romantik - uden deres partner kender til det.

Siden er både for gifte mænd og kvinder, men selvom mange kvinder søger nye og spændende, så er det ikke et tegn på, at de er fanget i et ulykkeligt ægteskab. Tværtimod.

Læs også: Kære mænd: Derfor er det vigtigt at se porno og onanere før ægteskabet

En undersøgelse, der foretaget med data fra det internationale og ægteskabelige sidesprings-site Ashley Madison, viser, at næsten hver syvende kvinde mellem 35 og 45 år primært var interesseret i "romantik og lidenskab" - underforstået: Sex. Det skriver Huffington Post.

Ved at have nærstuderet 100 kvinders beskeder til potentielle elskere har Eric Anderson, der er professor University of Winichester i England, og en videnskabelig overordnet fra AshleyMadison.com fundet ud af, at 67 procent af de gifte kvinder egentlig ikke ønskede at gøre en ende deres ægteskaber - de ville bare gerne prøve noget nyt på lagnerne.

Selvom kvinderne generelt set kun talte pænt om deres mænd, så kan der være en forklaring på, at sex og kærlighed ikke helt hænger så tæt sammen, når man har været i et forhold i flere år, mener Eric Anderson.

Læs også: 10 ting der ødelægger din hud

- Vores resultater tager ikke udgangspunkt i mangel på harmoni i ægteskabet, men på det ensformede sexliv, som er et socialt faktum i længere, monogame forhold, udtaler han.

- Den mest forudsigelige ting omkring et forhold er, at jo længere det varer, des mere vil kvaliteten og hyppigheden af sex begynde at forsvinde. Dette sker, fordi vi bliver trætte af og keder os med den samme krop, siger Anderson.

Beskederne mellem de 100 kvinder og deres potentielle elskere kan ikke tegne et præcist, repræsentativt billede af, hvorfor kvinder søger sex uden for ægteskabet. Men undersøgelsen viser trods alt et mønster, mener Bill Doherty, der er professor på University of Minnesota.

Læs også: Danske kvinder viser deres “fejl”: Kan vi ikke blive elsket, som vi er?

Selv var han ikke med til at foretage undersøgelsen, men han mener, at kvinder har brug for lidenskab og ikke skilsmisse. De ønsker både at have et sexliv, hvor de føler sig attraktive og begæret af deres partner, adskilt fra de dybere og følelsesmæssige problemer, der er i et ægteskab.

- For kvinder gælder det mere om ikke at føle sig værdsat og begæret. Jeg tror, på nogle måder, kroppe er mindre vigtige i et langt forhold end hjerte og sjæl, siger han til Huffington Post.

Det vigtigste, forskningen viser, er, at utroskab sandsynligvis ikke altid skyldes vores dyriske sexlyst - men snarere en midlertidig løsning på et større problem.

- Selvfølgelig vil der være fantasier, hvilket er helt normalt, men der er ingenting, der fastslår, at folk kun gør det, fordi de keder sig med den monotone monogami. Jeg tror, at der altid foregår en del mere, siger Doherty til hjemmesiden.

 

Dagens Gossip