Det her lille trick, kan have stor betydning for dit vægttab

Det britiske sundhedssystem har lavet en 12-ugers plan til vægttab, hvor de blandt andet kommer med et rigtig simpelt tip. Har du overvejet, om dette kan være vejen frem for dig?

Når det gælder et vægttab, så er det primært to ting, der sættes fokus på. Du skal ud at bevæge kroppen, og så skal du tænke over det, som du putter i munden. De to ting er naturligvis væsentlige, og desto mere du har begge ting i mente, desto mere succes vil du også have med et vægttab.

Det er dog ingen af de to ting, som det britiske sundhedssystem er ude at fremhæve i denne omgang, det er i stedet et lille redskab, som i sidste ende kan have den helt afgørende betydning for dig. Det er en ting, som du måske aldrig har tænkt på, da det reelt set ikke har noget at gøre med selve vægttabet.

Læs også

DMI: Nu kommer varmen endelig igen

Ifølge det britiske sundhedssystem NHS, så kan det nemlig betyde rigtig meget, hvis man vælger at erstatte sine normale store tallerkener med mindre af slagsen. Det kan nemlig være med til at begrænse mængden af den mad, du indtager under et måltid.

”Ved at benytte en mindre tallerken eller skål, så vil du gradvist vænne dig til at spise mindre måltider, uden at du går og er sulten,” skriver NHS på deres hjemmeside, hvor de er kommet med en 12-ugers plan til at tabe sig.

Ved at spise af en mindre tallerken, vil man snyde hjernen til at tro, at man indtager et større måltid. Derudover vil du også begrænse dit indtag af kalorier, hvis du eksempelvis henter en portion nummer to.

Spis langsommere

Et andet tip der kommer i forlængelse med rådet om at spise af mindre tallerkener, er, at du skal huske at spise langsomt. Det tager nemlig tid for kroppen om at signalere, at du er mæt, og derfor bør du faktisk stoppe med at spise, inden du når den velkendte mæthedsfornemmelse.

”Det tager omkring 20 minutter for din mave at fortælle din hjerne, at du er mæt. Derfor bør du spise langsomt og stoppe med at spise, før du føler dig mæt,” fortæller de på hjemmesiden.

Ifølge det britiske medie Express, der har skrevet om 12-ugers planen fra det britiske sundhedssystem, så viser undersøgelser, at tricket med at spise af en mindre tallerken, vil have den største effekt, hvis man i forvejen er overvægtig.

Express har kørt en afstemning i deres artikel, som 1.300 indtil videre har deltaget i. Her spørger de læserne om, hvorvidt de tror, at de ville spise mindre mad, hvis de benyttede sig af en mindre tallerken. Hele 89 % mener, at det ville hjælpe dem.

Læs også

Vild biljagt: Tre nøgne kvinder forsøgte at stikke af fra politiet

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip