Dette kan også være tegn på D-vitaminmangel

Heroppe i det nordlige, hvor solens stråler er begrænsede en stor del af året, er vi mange, der har problemer med at få nok D-vitamin. Og hvis du ikke kender symptomerne på, at du mangler det, så vil du måske tilskrive dine skavanker eller sygdomme noget andet.

På Womenshealthmag.com har man bl.a. talt med den kliniske diætist Kimberly Mueller og indsamlet forskellige forskningsresultater, der viser, hvad tegnene på alvorlig D-vitaminmangel kan være. Desværre er der stor usikkerhed omkring, hvorvidt et kosttilskud af D-vitamin kan hjælpe, men sikkert er det, at fed fisk, så som laks, ligesom solen er rige kilder til D-vitaminer.

Her er de kosttilskud, du som kvinde bør holde dig til. Se dem på Soendag.dk

Tjek, om du har symptomer på D-vitaminmangel, her:

1) Nedsat muskelstyrke
Hvis du pludselig har problemer med at klare det træningsprogram, du plejer at gennemføre, så kan det være et tegn på, at du mangler D-vitamin i kroppen. Det vil nemlig få din muskelstyrke til at dale.

2) Du har tegn på en depression
Ifølge en undersøgelse, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, så er kvinder med D-vitaminmangel dobbelt så tilbøjelige til at lide af en depression som andre kvinder.

Disse tre vitaminer kan være farlige for dig. Se hvilke på Femina.dk

3) Svage knogler
På sigt så vil svær D-vitaminmangel kunne give dig skøre knogler. Det vil sige, at du lettere får benbrud og falder sammen i ryggen.

4) Træthed i løbet af dagen
I en nyere undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet Journal of Clinical Sleep Medicine, så kan din træthed om dagen hænge sammen med, at du har et lavt niveau af D-vitamin i kroppen.

5) Ringe udholdenhed
Føler du dig slap og er din udholdenhed forringet, fx når du dyrker sport, så kan det også skyldes, at du har for lavt et niveau af D-vitamin i kroppen.

I stedet for at give dig til at eksperimentere med et øget tilskud af D-vitamin, så råder diætisten dig til at få dit niveau målt hos lægen og at lægge en plan i samråd med ham eller hende, hvis du finder ud af, at du er i en mangeltilstand.

Lisbeth Madsen/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip