Dette sker med din krop, hvis du stopper med at have sex

Inden du smider nøglen til dit kyskhedsbælte væk, så læs lige med her.

Der kan være mange grunde til at lægge sex på hylden for en stund. Måske har du lige slået op med kæresten, din læge har anbefalet det af medicinske grunde eller det kan være, at du er træt af, at alt skal handle om sex.

Inden du afviser ethvert tilbud om seksuel aktivitet, er det værd at bemærke, at der vil ske nye ting med din krop, når der ikke er lagengymnastik på programmet.

Læs også: Disse 5 ting må du ALDRIG gøre før sex

Du er sikkert allerede bekendt med et par af de positive sideeffekter ved at dyrke dansk sex. Det er sundt, du forbrænder fedt og bliver i godt humør, og det føles ganske rart. Men der er både fordele og ulemper ved at droppe sexlivet.

Den engelske avis Metro har med hjælp fra lægen Mark Lawton fra den britiske forening for seksuel sundhed og hiv listet et par konsekvenser ved at leve i cølibat:

1. Depression og angst. Du kommer sandsynligvis til at føle dig mere deprimeret og angst end normalt. Efter sex kan man føle sig ovenpå og glad i mange dage, fordi der frigives endorfiner og glade hormoner under elskov, hvilket både gør dig veltilpas, afslappet og mindre stresset. Dette går du glip af. 

2. Mindre risiko for kønssygdomme og urinvejsinfektioner. Ingen sex er naturligvis lig med ingen kønssygdomme, men vidste du, at det også kan påvirke risikoen for, at du får den klassiske, brændende og smertefulde urinsvejsinfektion. Sex er nemlig en velkendt synder, når det kommer til infektioner i underlivet, fordi bakterier fra fx endetarmen bliver flyttet rundt i kampens hede.

Læs også: Forskere har opdaget den ulækre årsag til, at en penis har den form, den har

3. Dalende sexlyst. Din lyst til sex falder, når du lægger sex på hylden. Mænd, der ikke dyrker sex, vil have et lavere niveau af testosteron i deres krop, og det betyder, at manden vil føle mindre begær, forklarer  læge Mark Lawton. Men så snart manden tager hul på de frække fornøjelser igen, vil hans libido vende tilbage. Så bare rolig!

4. Og nej, din vagina vil ikke blive strammere. Læge Mark Lawton må desværre skuffe de kvinder, der tror, at en lang periode uden sex vil få ens vagina til at blive stram igen, eller at deres jomfruhinde vil vokse sammen igen. Hvis kvinder føler, at de er blevet strammere efter en sexpause, skyldes det formentlig, at de spænder i musklerne, fordi de måske er lidt nervøse over at tage hul på lagengymnastikken igen.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler: