Gynækolog advarer: Lad være med at putte hvidløg i din vagina

Foto: Shutterstock.com

Hvis du er blandt den del af kvinder, der tror på myten om, at man kan helbrede svamp i underlivet med et hvidløg, så bør du hurtigt ændre den tro. En anerkendt gynækolog er i færd med at advarer folk om den lidt bizarre sundheds trend.

En anerkendt gynækolog er i øjeblikket ude på Twitter for at advare kvinder mod at putte hvidløg op i deres vagina. Det kan måske lyde nok så bizart, og mange vil måske undre sig over, hvorfor det overhovedet er nødvendigt med sådan en advarsel.

Det er det dog fordi, at mange kvinder er af den overbevisning, at hvidløg i tissekonen kan være med til at kurere svamp i underlivet. Det er lidt en ’gammelkone-historie', at den populære madlavningsingrediens kan bruges til at behandle infektioner i underlivet.

Læs også

Kvinde skød sin mand - Havde advaret ham mod at se porno

En af grundene til, at det skulle være tilfældet, er, at man på laboratorier i testforsøg har set, hvordan hvidløg har haft en positiv effekt mod svamp. Det som doktor Jennifer Gunter understreger, er dog, at det kun er testet i et laboratorie, og ikke engang på mus.

”Derfor skal du ikke putte hvidløg i din vagina. Hvidløg indeholder allicin. I et laboratorie har det måske en svampedræbende effekt. Det er på et laboratorie, og altså ikke engang på mus. Bare på en tallerken af celler. Din vagina er ikke en tallerken med celler,” fortæller hun i det første af otte tweets.

Kvinder indsætter hele hvidløg

Grundet skrønen om at hvidløg kan hjælpe mod svamp i underlivet, er der mange kvinder, der forsøger sig med det. Problemet er bare, at de fleste er så uvidende omkring det, at de faktisk propper et helt hvidløg op, hvilket slet ikke er med til at frigive stoffet allicin.

”Der er mange hvidløgsvaginale-aficionados (Jeg burde ikke skulle tweete dette i 2019, men her er jeg så alligevel), der anbefaler, at man indsætter et helt hvidløg. Det betyder, at de slet ikke har forstået, at allicin kun bliver frigivet, hvis et hvidløg bliver skåret eller knust”, skriver hun på twitter.

En af årsagerne til, at det er rigtig dumt at putte et hvidløg op i sin vagina er, at hvidløgene kan indeholde bakterier fra jorden, og det kan ende rigtig galt. Hun fortæller blandt andet, at vagina er det perfekte miljø for den farlige clostridium perfringens bakterie, der blandt andet kan give botulisme (pølseforgiftning)

Dermed er det altså gjort klart, at det er en rigtig dum ide at putte et hvidløg op i din vagina. Her fra redaktionen opfordres der til, at du i stedet putter det på en lækker pizza, eller måske laver et hjemmelavet hvidløgsbrød i stedet. Mums.

Læs også

Smid næsesprayen: Høfeber kureres med sex

 

Dagens Gossip