Kvinders helbred bliver smadret af et dårligt parforhold

Det er især hjerteproblemer, der kan forårsage en tidligere død for kvinder, hvis de er i et dårligt ægteskab.

Kærlighed kan læge alle sår, gøre blind og besejre alt. Men et dårligt ægteskab kan gøre præcis det modsatte. Og for især kvinder har det en række dystre konsekvenser, skriver Washington Post.

Kvinder i dårlige parforhold har nemlig forøget risiko for hjerteproblemer, viser et nyligt offentliggjort forskningsprojekt fra universitet i Michigan i USA.

- Gifte folk er ofte sundere, fordi ægteskabet er med til at fremme sundhed, men det, der betyder noget for sundheden, er kvaliteten af ægteskabet, siger sociolog Hui Lui fra universitet.

Forskere sammenlignede i en periode på fem år data fra 1200 mennesker i alderen 50 til 80 år. Fælles var, at de alle var gift. Nogle glade, andre kede af deres parforhold. Deres svar kombinerede undersøgelsen med deres helbred.

- At være i et ulykkeligt ægteskab forårsager stress, som har en direkte tilknytning til hjertets sundhed over tid, siger Liu.

Og derudover peger hun også på, at mange tyer til rygning og alkoholmisbrug, hvis de ikke er tilfredse med deres forhold.

At det især er kvinder, der er udsatte for helbredsproblemer, mener forskerne, skyldes det faktum, at kvinder er mere følsomme end mænd og kommer til at gruble meget mere over tingene.

Liu og resten af forskerne vil fremadrettet undersøge, om et dårligt forhold også er medvirkende til, at man er mere udsat for at få sukkersyge.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip