Mirakuløst: Sådan fjerner du én bums på en enkelt nat

Der findes en række gode fif, der kan tage livet af den klamme krabat. Foto: Shutterstock

Glem alt om tandpasta og du må heller ikke prikke hul på bumserne, hvis du vil vågne med ren hud den næste dag.

Nogle mennesker oplever ingen problemer, mens andre fra teenageårene og resten af livet må døje med store problemer, når det kommer til deres hud. Hvad enten det er stress eller usund kost, så er det ikke rart at føle sig uren i huden, hvilket får mange til at panikke og ty til helt forkerte metoder for at komme bumserne til livs.

I stedet findes der en række gode tricks, der kan genskabe en balanceret hud, skriver Mirror.

1. Drop tandpastaen
Nogle ser den røde knop i panden og griber straks den nærmeste tube Colgate for at smøre en lille klat direkte på bumsen. Men faktisk er en dum ide, der ikke hænger godt sammen med virkelighen. For mange tandpastaer indeholder stoffer, der tørrer huden ud og dermed giver en irritabel hud. Det samme gør sig gældende for alle mulige andre fordrukne, hjemmelavede råd, som din mor igennem tiden har bildt dig ind. Hverken eddike, parfume eller citronsaft skal hældes i ansigtet inden sengetid. Drop det! 

Tandpasta og bumser er et no-go. Foto: Shutterstock

2. Tryk IKKE på bumserne
Det er så fristende, og nogle kan simpelthen ikke lade være med at pille i deres egne eller andres bumser. Men når kæresten er ved at pille i sin egen eller din hud, så gælder det om at løbe sin vej.

Fingrene er nemlig smækfyldt med bakterier fra mobilen eller fjernbetjeningen, og ligesom der nok ikke er mange, der ville stikke hælde havemuld i et åbent benbrud, skal nallerne bare så langt væk fra bumsen som overhovedet muligt.  

Læs også

Victoria Beckham forarger fans med vanvittig kage: ‘Du må leve et meget sørgeligt liv’

Man kan købe en helt særlig hudormefjerner på apoteket, hvis man endelig skal fjerne genstridige bumser og hudorme.

 

3. Prøv en aspirin
Men hvad skal man så istedet gøre for rent faktisk at komme af med den genstridige røde bums, der skinner som et bremselys på en mørk motorvejsstrækning? Her er aspirin lige sagen, for den lille håndkøbspille tryller ikke kun en hovedpine væk.

Aspirin indeholder et aktivt stof, der hjælper mod den urene hud. Foto: Shutterstock

Aspirin indholder det aktive stof salicylsyre, som man også kan købe i særlige helse- og specialforretninger, der har en rensende virkning på huden.

4. En særlig olie
Der findes også et andet lille trick, der kan have en rigtig positiv virkning på huden. Cremer med tea tree oil har nemlig vist sig at være rigtig effektive med en irriteret hud, der er plaget af bumser.

Tea tree oil er god til at fjerne bumser. Foto: Shutterstock

Her skal man finde en god creme og forsigtigt dyppe huden med en lille vatpind. Men her skal man være mere varsom, da  nogle mennesker kan kan være overfølsomme overfor det aktive stof, og forskning har vist, at især drenge skal undgå stoffet i badet. 

5. De mere skrappe cremer
Hvis man døjer med mild akne eller er hårdt ramt af genstridige bumser, så kan cremer med binyrebarkhormonet hydrocortison også hjælpe huden på rette vej. Cremerne bruges også mod udslæt, insektbid og andre hududslæt, og det er derfor værd at forhøre sig hos sin apoteker for at få den rette vejledning, inden man flår cremerne ned fra hylden.

Husk at fjerne al makeup inden sengetøj og overvej produkter, der er mere behagelige for huden. Foto: Shutterstock

6. Husk at fjern al makeup
Dette råd gælder nok især for kvinder, selvom nogle mænd også nyder at bruge makeup. Det er nemlig ekstremt vigtigt, at fjerne al makeup meget grundigt, inden at turen går direkte i drømmeland, da rester af foundation eller andre former for makeup kan irriterer huden. Desuden bør man bruge mineralbaseret makeup, såsom pudder i stedet for de fedtede foundation cremer, der faktisk forårsager mange bumser og uren hud.

Læs også

Efter drab på to hunde: Mystisk dæmonhund spreder rædsel i landsby

7. Koldt eller varmt omslag
Et varmt eller koldt dækkende klæde kan have hver sin effekt på huden inden sengetid. Det varme omslag får hudens porer til at åbne sig, så al snavset kommer frem i lyset. Derefter kan cremer med tea tree oil eller hydrocortison være næste skridt i behandlingen. Er huden mere rød og irriteret, så kan det kolde omslag får rødmen til at falde til ro.

Mange oplever også, at huden bliver påvirket, hvis de er på slankekur og radikalt ændrer kosten. Men det er da også råd for, da du slet ikke behøver at spise salat for at slanke kroppen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip