Pas på: 25-årig fik brændt små huller i øjnene

Foto: Shutterstock.com

De fleste mennesker ved, at det formentlig ikke er sundt at blive udsat for strålinger fra en mobiltelefon hele dagen lang, men det er de færreste, der har tænkt over, at lyset fra telefonen kan være rigtig skadeligt.

De fleste mennesker har sat lysstyrken på deres telefon lige omkring midten, så de har lys nok til at se, men stadigvæk ikke går hen og bliver blændet. En ung 25-årige pige havde dog ingen grænser for, hvor meget lys der skulle være på hendes telefon, så hun havde altid sat den op på den højeste funktion.

Det var uanset om gik ude i fuldt dagslys, eller om hun lå under dynen, hvor man typisk ikke har brug for mere end et lille glimt af lys for at kunne se, hvad der foregår på ens skærm.

De store mængder lys fra telefonen har vist sig at være rigtig skadelige for 25-årige Chen, der valgte at besøge sin læge, da hun pludselig fik blodskudte øjne og smerter. Under besøget hos lægen fik hun at vide, at hun havde brændt huller i sin hornhinde. Helt præcist var der op mod 500 små huller i hornhinden, som følge af de kraftige lysstråler, som hun var udsat for via hendes mobil på daglig basis i to år.

Svarer til at placere øjnene i en mikroovn

Lægen fortalte, at hun havde udsat sig selv for mere end 625 lumens, (en måleenhed for lysstyrke) hver eneste dag i to år. Det daglige anbefalede maksimum lyder på 300 lumens.

Ifølge det britiske medie The Sun, fortalte lægen også, at hvis et menneske bliver udsat for 600 lumens i mere end to timer, så vil det have samme effekt som at blive bagt i en mikroovn.

Den 25-årige kvindes syn var blevet væsentligt forringet grundet de store skader, det lykkedes dog at rette op på noget af det med steroidebehandling, der allerede viste effekt efter tre dage. Hvilken telefon eller mærke, hun har benyttet sig af, melder historien desværre ikke noget om.

Læger anbefaler generelt, at man ikke slukker lyset på sit værelse, hvis man har planer om at benytte sig af sin telefon om aftenen.

Læs også

Fejlagtigt: Det kan måske være farligt at sove for længe

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip