Prutter din tissekone? 4 årsager til at din mis slipper en pinlig vind

Mange kvinder kender godt den pinlige prut fra tissekonen. Foto: Arkivfoto

Det er for det meste ufarligt, hvis tissekonen slipper en vind i ny og næ. Men der kan også være god grund til at få det undersøgt.

Der er kun få ting i denne verden, der kan få smilet til at brede sig, og prutter i stort set alle afskygninger har den effekt.

En akavet fis i lufthavnen eller under gåturen i det fri kan virkelig få humøret på gled, og en ufrivillig fis er næsten endnu mere sjov at opleve.

Det kan mange kvinder genkende, hvor at prutlyden godt kan sprede sig under dynen efter sex, men luften kommer ikke fra numsehullet, men fra naboen i form af tissekonen.

Skedeprutter er helt naturlige lommer af luft, der frigives efter den friktion, som er skabt efter sex, hvor at den ufrivillige luftafgang typisk finder sted.

Men der kan faktisk godt være andre og mere alvorlige årsager til at slippe en vind fra skeden, skriver The Sun.

1. Tamponer
Ligesom sex, hvor der indføres enten en mandlig partner eller andre genstande i skeden, så kan tamponer også skabe små luftlommer i skeden. Det er altså helt normalt, at man godt kan opleve at slippe en vind, når man trækker tamponen ud igen, og det er helt ufarligt.

Læs også

Amanda advarer mod populær trend: Derfor bliver du tyk, hvis du tager billeder af din mad

2. Spændte muskler i bækkenet
Bækkenbunden kan også holde på luft, hvis musklerne er flere årsager spændes over en længere periode. Hvis man skal holde på vandet, dyrker sex eller er stresset, så kan det være en af årsagerne til skedeprutter, når musklerne efterfølgende spænder af.

3. Slap bækkenbund
Hvis der siver en vind ud af tissekonen, så kan det dog også have mere alvorlige konsekvenser, da det kan være et tegn på en slap bækkenbund. Problemer såsom inkontinens eller en nedsunken livmoder og fremfald af kønsorganerne kan skyldes at bækkenbunden er slap. En nedsunken livmoder er meget almindelig, og forekommer hos halvdelen af alle kvinder, der har født.

Sund fisse

Det er i de fleste tilfælde helt ufarligt, hvis tissekonen 'prutter'. Foto: Shutterstock

Men kun et fåtal af kvinder oplever gener som følge af lidelsen. De fleste kvinder oplever en slap bækkenbund i forbindelse med toiletbesøg eller sex, hvor der kan være gener og ubehag, og så gælder det om at søge læge. Det kan dog undgåes ved at træne bækkenbunden og stramme muskulaturen.

4. Gynækologisk fistel
En fistel er en særlig forbindelse, der knyttes til organer, der ellers ikke har nogen forbindelse. Her kan kvinder opleve, at der skabes forbindelser mellem deres vagina og blæren, tarme eller mavesæk. Det optræder meget sjældent i Danmark, men ses ofte i udviklingslande, hvor kvinder ikke har adgang til ordentlige faciliteter i forbindelse med fødsler.

I Danmark ses udviklingen af gynækologiske fistler oftest i forbindelse med operationer, hvor kvinder af forskelige årsager har fået opereret eller fjernet livmoderen. Det ses også efter strålebehandling ved livmoderhalskræft eller i meget sjældne tilfælde efter fødsler. Her kan lækage af urin, ildelugtende udflåd samt  skedeprutter være et advarselssignal, der er værd at holde øje med.

Læs også

Mand vil overraske kæreste med koncert af hendes yndlingsband: Fik et chok, da han så billetterne

Man skal være særligt opmærksom, hvis de ufrivillige luftafgange sker i forbindelse med mavesmerter.

Det kræver en operation at fjerne en fistel, og sidder fistlen i forbindelse med tarmene, kan det kræve flere specialkirurgiske indgreb over en længere periode.

Flere nyheder

Hvorfor kan jeg ikke sove? Disse 8 faktorer kan være årsagen - Der er så mange faktorer, der kan påvirke kvaliteten af din søvn. Du er nødt til at identificere de underliggende årsager og få styr på dem for at sove bedre. Her er nogle mulige grunde til, at du måske har svært ved at falde i søvn.

15 ting mænd ville ønske, alle kvinder vidste om parforhold - Mænd er ikke tankelæsere, overfladiske idioter eller sexhungrende røvhuller. I hvert fald ikke hvis man spørger mænd.

12 forskelle på at være arrogant eller selvsikker - Selvsikkerhed og arrogance er to karaktertræk, der ofte bliver blandet sammen og misforstået. Men der er faktisk en gigantisk forskel på, om man tror på sig selv og om man er fuld skrald arrogant.

 

Dagens Gossip