Puha det er varmt: Men du skal ikke sove med en tændt ventilator

Foto: Shutterstock.com

Det kan være nok så fristende at lade ventilatoren stå tændt om natten, men faktisk kan det være noget rigtig skidt. Det er især skadeligt for folk, der lider af allergi.

Det er begyndt at blive dejligt varmt udenfor, men selvom det kan være nok så skønt at nyde varmen, mens man bager i solen, så vil man også gerne undgå den, når man lægger sig til at sove.

Har man et soveværelse, hvor vinduerne modtager sol i løbet af hele dagen, så kan det være svært at køle rummet ned til sengetid. Derfor er der mange, der vælger at benytte sig af forskellige slags ventilatorer, som blæser forfriskende kølig luft på en.

Selvom der er flere gode ting ved at benytte sig af en ventilator, når man skal sove i et varmt lokale, så er der også flere grunde til, at man ikke bør benytte den. Værst er det især, hvis man er ramt af enten astma eller allergi, for ventilatoren kan være med til at fremme allergiske reaktioner.

Læs også

Chokerende video: Mand ville kæle med løver.. Det skulle han ikke have gjort

Da ventilatoren blæser frem og tilbage i lokalet, vil den få støv og pollen til at hvirvle rundt i luften, og på et tidspunkt ender de i dine bihuler. Det er ikke ligefrem nogen god ide, hvis man lider af enten allergi, astma eller høfeber.

Derfor bør du ikke benytte en ventilator, når du sover

Det er hjemmesiden sleepadvisor.org, der kommer med flere grunde til, hvorfor man skal være påpasselig med at sove med en tændt ventilator i sit soveværelse. Foruden den overstående grund, så er der også andre årsager til, at man bør lade blæseren være slukket, når man skal sove.

Tør luft

Hvis du i løbet af en hel nat får blæst kold tør luft på dig, så kan det give flere forskellige problemer. Det kan give dig tør hud, det kan give dig problemer med øjnene, hvis du er blandt de personer, der ikke sove med øjnene helt lukket sammen, eller du kan udtørre din hals, hvis du sover med munden åben.

Hudcreme kan hjælpe på den tørre hud, mens et glas vand kan hjælpe på den tørre hals, men hvis du sover med kontaktlinser, kan det blive noget værre rod, hvis du sover med øjnene lidt åbne.

Ømme muskler

Ifølge Sleepadvisor.org, så vil der være stor sandsynlighed for, at du kan vågne op med stive eller ømme muskler. Det skyldes, at koncentreret kold luft vil få musklerne til at spænde op og gå i krampe. Det er især et problem hos de mennesker, der godt kan lide at have ventilatoren rettet mod ansigt og nakke.

Hvis du vågner op med stiv nakke i løbet af sommeren, så er det måske ventilatorens skyld.

Irritation i bihulerne

Den konstante tørre luft vil kunne udtørre dine næseveje hvilket påvirker dine bihuler. Hvis det bliver ekstremt tørt, vil din krop forsøge at producere ekstra slim for at kompensere. Det kan føre til blokering af næsen og hovedpine.

Det anbefales i stedet, at man lader ventilatoren stå tændt i timerne op til, at man skal sove.

Læs også

DMI: Den første sommerdag nærmer sig – 23 grader i denne uge

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip