Sådan skal du vaske din vagina

Underlivet er et sensitivt område på kvindekroppen, som kræver den helt rigtige pleje - og ikke for meget af den. Her er ekspertens bedste råd til en sund skede.

Det er kvindemagasinet Glamour, som har spurgt gynækologen Nancy Herta om, hvordan man passer bedst på sin skede som kvinde.

Svaret er heldigvis, at opskriften på et sundt miljø forneden er relativ simpel. Det gælder nemlig først og fremmest om ikke at bruge for mange produkter og skrubbe for meget i området.

- Vaginaen er ret god til at rense sig selv, fortæller Nancy Herta til Glamour.

Læs også: Sådan ser sex ud - inde i kvindens skede

Hun forklarer, at skedens lave pH-værdi er med til at forebygge, at der vokser bakterier mellem benene. Den største trussel mod et sundt underliv er derfor de mange plejeprodukter, som er fyldt med kemi og parfume, der kan ændre pH-balancen dernede og skabe infektioner, irritation og kløe.

Derfor giver gynækologen det råd at undgå at bruge stride sæber og sprøjte vand op i skeden. Derudover skal du lade være med at komme grøntsager, parfume, hjemmelavet glidecreme og uvaskede peniser og dildoer derop.

Alle de ting kan nemlig skade pH-værdien og lede til tørhed, bakterievækst og smertefuld sex. 

Ifølge Nancy Herta skal indersiden af skeden nok rense sig selv. Den skal du slet ikke bekymre dig om. Ydersiden kan du til gendæld vaske med en meget mild intimsæbe, der er skabt til formålet.

Læs også: 6 grunde til at en vagina er bedre end en penis

Når du er færdig med badet, gælder det om at duppe dig helt tør mellem benene, før du tager trusser på. Fugt kan nemlig også lede til ubalance og bakterievækst forneden.

- Sæd kan ændre på pH-værdien, men det vil din vagina selv rette op på, siger Nancy Herta og tilføjer, at kvinder ikke skal panikke over udflåd.

Det er helt normalt. Også selvom det lugter lidt. Det følger bare med til det at have en vagina.

Summasummarum; underlivet er på magisk vis selvrensene. Hårde plejeprodukter og uvaskede ting kan til gengæld ødelægge balancen dernede - og sæd og udflåd er ikke farligt.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip