Smid forklædningen og undgå stress

Fastelavn står for døren, og det er tid at tænke kreativt, for at finde den rette udklædning. Men mange mennesker går faktisk rundt i udklædning i dagligdagen også, og det er usundt.

Det gælder om at kunne holde masken, lægge ansigtet i de rigtige folder, følge dresscoden og i det hele taget signalere udadtil, at alt er i bedste orden, og at man har fod på tingene.

For man skal ligne en succes. Uanset at det inde under kostumet ikke ser sådan ud. For det vil ikke være til at bære, hvis kollegaen eller naboen fremstår bedre end en selv. Så krakelerer billedet.

En tung byrde
Men at bære rundt på en fin udklædning i hverdagen, kan vise sig at udløse en endnu tungere byrde. En byrde som kan føre til, at man går i knæ og bliver sendt til tælling. For skal man bruge mange kræfter på at opretholde et billede af sig selv, sin familie og sin hverdag, så kan det fører til stress.

- At holde fast i et selvbillede eller facade, som ikke svarer til det, man tænker og synes om sig selv, er enormt hårdt, for man skal hele tiden være på vagt for ikke at begå fejl. Og tit kommer man også til at gå på kompromis med det, som man egentlig føler ville være det rigtige for en at gøre. Så kommer man let til at have en negativ indre dialog og det slider på selvværdet, siger stresscoach Tine Tangdal, der har firmaet Balancepartner.

Smid forklædningen
Når man bruger sin energi denne måde, får stress let ved at få plads i ens liv. For man er ikke så opmærksom på stresssignalerne, når man mere udfylder en rolle frem for at være til stede i sit eget liv.

- Rigtig mange af de stressede, jeg hjælper, har gået på kompromis på vigtige områder af deres liv og først når de har indset det og har lagt masken fra sig, har de kunnet gøre sig helt fri af stressen, siger Tine Tangdal.

6 trin til at smide forklædningen:
• Find ud af i hvilke situationer, du har forklædningen på
• Overvej, hvorfor du har forklædningen på i disse situationer
• Gør dig klart, hvordan du i stedet ønsker at fremstå
• Lav en liste over ting du kan gøre for at lægge forklædningen fra dig
• Lav en liste over ting du vil gøre fremover
• Ros dig selv for hvert lille skridt, du tager i den rigtige retning

Så overlad udklædningen til børnene og nyd din egen fremtoning. Når man kan stå ved sig selv, som man er, vil det ganske givet også kunne mærkes på familieidyllen.

 

Dagens Gossip