Træt af Barberknopper efter intimbarbering? 3 fejl, du for alt i verden ikke må begå

Foto: Shutterstock

At holde sine mest intime regioner glatte og hårløse, er en almindelig, nutidig tendens der, hvis man ikke passer på, hurtigt kan ende med irritation og ubehag.

Intimbarbering resulterer nemlig ofte i kløende barberknopper, indgroede hår eller udslæt, og vi har derfor samlet tre almindelige fejl, som kan hjælpe dig med at holde den sarte hud både hårløs, blød og lækker.

1. ”Jeg begynder at blive lidt langhåret… Frem med shaveren!”

Saks først – shaver senere. Hvis du skulle have forsømt området i en periode, og hårvæksten derfor er blevet længere end normalt, er det en god idé at tage en saks eller trimmer igennem området inden barberbladet sættes i gang.

Jo flere gange bladet kører over huden, desto større chance har du nemlig for at rykke op i hårsækkene, som derefter står åbne og modtagelige over for de bakterier der står bag både indgroede hår og de røde barberknopper. Husk derfor at trimme inden du barberer – eller husk at barbere inden hårene bliver længere end et par millimeter. 

2. ”Bad, barbering, videre!”

Uanset hvor ofte du barberer huden, og hvor nye dine barberblade er, river de lidt i huden. Det betyder at det er enormt svært at undgå at bakterier sniger sig ind i hårsækkene, og at du derfor bør forsøge at finde nogle milde, antiseptiske cremer du kan smøre det sarte område ind i.

Der findes nemlig en række produkter, både til mænd og kvinder, som kan afhjælpe de irriterende konsekvenser en barbering kan have. Og så er det naturligvis strengt forbudt at låne sin shaver til sin ven eller veninde, fordi uanset hvor renlige de er, har deres hud en anden bakterieflora end din, som virkelig kan skabe ravage.

3. ”Træning om lidt og byen i aften! Jeg må hellere barbere mig!”

Hav styr på timingen! Når dine hudporer og hårsække er ved at lukke sig efter et varmt bad og en barbering, er det en enormt dårlig idé at lave krævende, fysiske aktiviteter, fordi din sved indeholder en række affaldsstoffer og bakterier der kan få de uheldige barberknopper og indgroede hår til at blusse op.

Husk derfor at klare intimbarberingen i god tid, så din hud er klar til de strabadser du udsætter den for. Det er ikke umuligt at slippe for de røde knopper, udslæt og de bumselignende indgroede hår – men det bliver svært, hvis man ikke tager sine forholdsregler.

Vil du vide mere om intimbarbering så kan du finde meget mere information i denne her guide om intimbarbering.

 

Dagens Gossip