Segboards er meget andet end bare legetøj

Segboards er en god måde at komme rundt på og er dermed meget mere end bare et legetøj. Det er vigtigt, at du bruger noget tid på at finde frem til det helt rigtige segboard. Det er for eksempel i forhold til, hvor meget vægt boardet kan klare.

Mange ser segboards som et sjovt legetøj for børn, men faktisk kan du også bruge et segboard som et transportmiddel. Det er netop blevet lovligt at bruge på offentlig gade og vej – i hvert fald i en prøveperiode.

Det betyder, at du kan køre på segboard langs vejkanten eller på cykelstien fra du er fyldt 15 år. Det gør segboardet til en velegnet måde for de større børn at køre i skole på. Det vil ofte være lidt nemmere at lokke dem til at tage segboardet frem for at skulle cykle i skole.

Du kan dog også sagtens bruge et segboard som voksen, når du skal bevæge dig rundt over kortere afstande. Et segboard kan køre cirka 30 kilometer, inden det skal lades op igen, og de hurtigste kan køre cirka 18-20 kilometer i timen. Det vil derfor være nemt for dig at komme på arbejde og så lade boardet op der.

Sådan vælger du det rigtige segboard

Du kan hurtigt komme af med et par tusind kroner, når du skal købe et segboard. Det er derfor vigtigt, at du køber det rigtige, når du overvejer at købe et. Det er ikke lige et, som du erstatter igen med det samme, hvis du har valgt forkert. Når du skal vælge segboard, skal du først og fremmest tænke over, om du vil bruge boardet til transport, eller om det kun skal bruges som legetøj.

Derudover er det også vigtigt at tænke over, om det er et barn eller en voksen, der skal bruge boardet. De fleste boards kan klare omkring 100 kilo. Mange børn og voksne vil derfor have mulighed for at bruge begge boards. Vejer du mere end 100 kilo, er det dog vigtigt, at du vælger et board, der kan holde til op til 200 kilo.

Endelig bør du tænke over, hvordan underlaget er, der hvor du skal køre på segboardet. Er det et plant underlag uden for mange småsten, kan du vælge et segboard med mindre hjul. Skal du køre et sted, hvor der er mere ujævnt, er det en god ide at vælge et af de mere terrængående segboards med hjul op til 10 tommer. Læs mere om, hvordan du vælger det rigtige segboard her.

Husk sikkerhedsudstyret og være opmærksom i trafikken

Når du køber et segboard, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvor du må bruge det henne. De netop vedtagende regler betyder, at du har lov til at køre på segboard på cykelstien og langs vejkanten.

Som minimum skal du være 15 år, men behøver ikke tage noget kørekort, sådan som du skal, hvis du vil køre på knallert. Lovgivningen siger heller ikke noget om sikkerhedsudstyr. Men vi anbefaler, at du anskaffer dig det fornødne sikkerhedsudstyr i form af hjelm, handsker og knæbeskyttere – og at du holder øje med trafikken.

Især hvis du skal køre uden i kanten af kørebanen. Her vil du nemlig være en langt svagere trafikant end cyklisterne. Så husk sikkerhedsudstyret og vær opmærksom i trafikken.s

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip