Tre millioner danskere får adgang til nyt smartphone-netværk

Teleselskaberne Telia og Telenor lægger som led i et historisk og unikt samarbejde – som de første teleselskaber i verden – deres net sammen på alle teknologier, der således indbefatter både 2G, 3G og 4G netværkene.

Det er noget, som vil gavne de mere end 3 mio. kunder i Danmark, som er abonnenter hos de to virksomheder - der stadigvæk er konkurrenter.

Århus og København kom også med

Sammenlægningen af 4G nettene er allerede gennemført, og nu afsluttes sammenlægningen af 3G-netværket, som løbende er blevet rullet ud i hele landet i løbet af 2013, i de to sidste byer: Århus og København

Inden året er omme forventer selskaberne at have lagt 2G-nettene sammen, hvorefter det nye netværk vil være en realitet i hele landet.

40 procent flere master

Samlet set får brugernes mobile enheder adgang til 40 procent flere master over hele landet på 3G, bedre dækning på 2G i tyndt befolkede områder og endnu højere datahastigheder på 4G.

- Tilsammen vil det skabe en sammenhængende oplevelse på netværket med færre afbrudte opkald, en endnu bedre geografisk dækning indendørs og hurtigere datahastighed mange steder. fortæller Heine Wieben Rasmuseen, netværksingeniør i Telia.

Se videoen nedenunder...

//Make Sense