WEBTV: Se om køreglæde kan måles

Pris, driftssikkerhed og brændstoføkonomi er tungen på vægtskålen, når vi vælger bil. De høje registreringsafgifter og dyre dråber fortrænger ofte glæden ved gode køreegenskaber, komfort og et smukt design.

Danskerne har glemt køreglæden, når der skal vælges en ny bil. For pengepungen vejer langt tungere end komfort og køreoplevelse. 

Køreglæden skal undersøges
Derfor har Ford Danmark sat sig for at undersøge, om køreglæde kan måles. Men køreglæde er til dels en subjektiv størrelse, der er svær at måle helt nøjagtigt. Hele kroppen påvirkes, når man kører bil. Det kræver koncentration, og det kan aflæses i hjerneaktiviteten og måles i blik, ansigtsudtryk og svedafgivelse. 

Foto: MakeSense.dk

Men gennem nye biometriske målemetoder har Ford i samarbejde med iMotions udviklet en række biometriske tests, der kan måle og indeksere køreglæde for den enkelte. Fri for holdninger og fordomme.

Foto: MakeSense.dk

- Ford og andre bilfrabrikanter kan fremadrettet bruge neurovidenskaben, til at forstå hvilke ting der skaber glæde, forklarer Brendan Murry ph.D. i neurovidenskab fra iMotions.

Se i videoen over artiklen, hvordan en række testdeltagere får målt deres køreglæde, og hvem ved - måske bliver din næste bil lidt sjovere at køre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip