Ægtepar hjalp flygtningefamilier - fik afskåret grisehoved i deres have

Et afskåret grisehoved er i ly af nattens mulm og mørke blevet lagt i haven hos et svensk ægtepar, der har valgt at åbne deres hjem for to flygtningefamilier.

Ægteparret Sture og Soledad Ramirez Johansson fik en ubehagelig start på ugen, da de mandag morgen fik øje på det afskårne dyrehoved i græsset ved deres sommerhus lidt nord for Göteborg.

- Det er helt forfærdeligt, siger Soledad Ramirez Johansson til Aftonbladet.

I 1975 kom hun som politisk flygtning til Sverige fra Augusto Pinochets militærdiktatur i Chile, og hun føler meget med de familier, der forlader deres hjemland og søger en bedre tilværelse i et nyt land.

Det svenske ægtepar så, hvordan flygtningestrømmen sidste år nåede til Skandinavien, og derfor åbnede de deres hjem for to irakiske familier.

Læs også: Afskåret grisehoved efterladt foran kvindes hoveddør, efter at hun havde liket side på Facebook

- Jeg bliver ofte mindet om, hvordan det var, da jeg selv var på flugt, og derfor ønskede jeg at gøre noget. Disse familier er blevet vores venner, siger Soledad Ramirez Johansson.

Hun mener, at årsagen til det uventede nattebesøg skal findes i det faktum, at hun sammen med sin ægtemand giver husly til de to muslimske familier, der venter på at asyl.

- Det er helt klart rettet mod dem, fordi de er muslimer. Alle ved, hvor vi bor og hvem vi bor med, siger Soledad Ramirez Johansson.

- Det drejer sig om familier, der har flygtet fra deres liv på grund af grusomheder fra Islamisk Stat, og de har forsøgt at starte et nyt liv med fred her i Sverige. Jeg føler mig fornærmet og ramt af dette, siger hun

Hun har nu meldt episoden til politiet.

 

Dagens Gossip