Åh nej: Familie slukkede den forkerte respirator

Foto: Shutterstock.com

Det må bare ikke kunne lade sig gøre, men det gjorde det alligevel. En familie fra USA formåede at slukke for en respirator, hvor det ikke var deres familiemedlem, der lå tilknyttet.

Det må uden tvivl være en forfærdelig beslutning, når man som familie skal beslutte sig for, om man skal slukke den respirator, der holder det sidste liv i en elskede. Intet desto mindre var det den beslutning, som en familie fra Chicago skulle tage.

I april fik de nemlig et opkald, efter at en ældre mand var blevet fragtet til hospitalet, da de havde fundet ham liggende bevidstløs og nøgen under en bil. På baggrund af et forbryderfoto hos politiet kunne de identificere ham, og det var altså Alfonso Bennett. Eller var det?

Læs også

Tæt på at blive begravet levende: Lægerne havde erklæret ham død

En måned efter indlæggelsen kontaktede hospitalet mandens familie, da hans liv ikke længere stod til at redde. De fortalte derfor familien, at de skulle tage en beslutning om, hvorvidt de ville holde manden i live.

De valgte at give hospitalet tilladelse til at slukke for respiratoren, og så skulle man jo tænke, at den sag var ude af verden. Der var bare lige det problem, og det var, at det ikke var Alfonso Bennett, der var tilkoblet respiratoren.

Pludselig dukkede han op

Alfonso Bennett dukkede nemlig op ud af det blå, mens familien var ved at planlægge hans begravelse. Det skriver det britiske medie BBC.

I stedet var det den 69-årige Elisha Brittmann, der lå i respiratoren, og forvekslingen var sket, fordi vedkommende der lå i respiratoren havde så store skader i ansigtet, at det var til at tage fejl af.

Det var desværre først, da de havde slukket for respiratoren, at hospitalet blev opmærksomme på deres fejl. Her blev der nemlig taget fingeraftryk af den afdøde, og det viste sig så, at vedkommende var Elisha Britttman, som havde været forsvundet i et længere stykke tid.

Familien til Alfonso Bennett samt familien til Elisha Brittmann har valgt at lægge sag an på hospitalet og bystyret i Chicago, for at have påført dem ‘følelsesmæssig smerte’

Det var en fejl, at der ikke blev taget fingeraftryk omgående, da de indlagde den bevidstløse mand, det har senator i Illinois, Patricia Van Pelt, været ude at udtale. Så de to familier har formentlig en rigtig god sag.

Læs også

40-årig singlemor betalte for at få vanvittigt efternavn: “Skal jeg giftes, skal manden tage mit navn”

 

Dagens Gossip