Ansat i genbrugsbutik sorterede i tøjdonationer: Pludselig gjorde hun et højst overraskende fund

Skrevet af Henrik R

09/12/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Da Andrea sorterede i de tøjdonationer, butikken havde fundet, gjorde hun pludselig et overraskende fund.

Mest læste i dag

Da Andrea Lessing sorterede i de tøjdonationer, de havde modtaget i den genbrugsbutik, hvor hun arbejder, befandt hun sig pludselig i en situation, hun næppe havde regnet med at skulle stå i.

Efter at have arbejdet i butikken i omtrent halvanden måned, var Andrea efterhånden blevet klar over, at folk 'donerer' lidt af hvert. Og det er heller ikke altid, at de får tømt tommer og tasker, før tingene doneres.

Af denne grund er det heller ikke ualmindeligt, at folk ender med ved et uheld at 'donere' deres kontanter. Alligevel blev Andrea dog overrasket, da hun så, hvad der gemte sig blandt en bunke trøjer, der var blevet doneret.

Til en start troede hun, at der var tale om en stak bøger, men herefter indså hun, at der var tale om noget mere værdifuldt. Pakket ind i en af trøjerne, fandt hun en række konvolutter, der var fyldt med pengesedler.

Efter fundet blev pengene talt op, og der viste sig at være intet mindre end 300.000 kroner. Det er et beløb, der kunne have forandret Andreas liv, men alligevel besluttede hun at indrapportere sit fund.

Takket være en række papirer, der også blev fundet blandt trøjerne, var de ansatte i genbrugsbutikken i stand til at finde frem til vedkommende, der havde doneret trøjerne, så pengene kunne blive returneret.

Normalt er de fleste donationer anonyme, men i dette tilfælde var der ikke blot glemt en stor sum penge blandt tøjte. Der lå også en række papirer, der indeholdt navnet på den mand, der havde doneret dem.

For Andrea var der ingen tvivl om, at pengene skulle returneres. Hun tror nemlig på karma, men ønsker også at vise sin datter, hvad der er det rette at gøre.

"Jeg har en datter. Jeg elsker hende meget, og du kan ikke sætte en pris på min datter, og jeg ved, hvad jeg kan risikere ved at stjæle de penge. Og jeg tror på karma. Jeg tror på, at hvis du gør noget godt, vil det komme tilbage til dig," sagde hun til mediet KFOR.

Andrea endte dog med at blive belønnet for at gøre det rette. Da hun afleverede pengene retur, fik hun cirka 7.000 kroner af indehaveren, der var meget taknemmelig for hendes ærlighed og venlighed.

"Tak for det, du gør, og for din integritet. Du lever virkelig op til vores værdier. Tak skal du have," sagde hende chef, da hun fik overbragt pengene.

Hun fortalte herefter til KFOR, at pengene ikke blot skulle bruges på noget tilfældigt. Derimod ville hun bruge dem på at give sin datter en fantastisk fødselsdagsfest.