Dansker idømt seks års fængsel fordi han er Jehovas Vidner

Danske Dennis Christensen der har været bosat i Rusland siden 1995, er i dag blevet idømt seks års fængsel grundet sin religiøse tro.

I Danmark er der religiøs frihed, hvilket betyder, at du ikke bliver straffet, fordi du har en særlig tro. Religiøs frihed er der til gengæld ikke i Rusland, og det har den 46-årige dansker Dennis Christensen fundet ud af på den hårde måde.

Danskeren der stammer fra København og er vokset op i Jehovas Vidner-troen i hele sit liv, er nemlig blevet idømt seks års fængsel grundet sin tro. Dennis Christensen har allerede siddet fængslet i 600 dage grundet religiøs ekstremisme.

Tilbage i 2017 blev Dennis Christensen anholdt under en bibellæsning, efter at den russiske højesteret en måned forinden gjorde det forbudt at være Jehovas vidne. De satte trossamfundet på den samme liste, som blandt andet nynazister og terrorsympatisører.

Konsekvensen var, at Dennis Christensen blev fængslet og sigtet for religiøs ekstremisme, hvor han i dag er blevet idømt seks års fængsel. Det er et halvt år mindre end anklagemyndigheden håbede på.

Kan få konsekvenser for religiøse mindretal

Sagen mod den 46-årige dansker der drog til Rusland i 1995, kan meget vel få betydning for andre religiøse mindretal, der allerede nu tilbageholdes og udsættes for diverse repressalier.

”I øjeblikket er der mange medlemmer af religiøse mindretal, som tilbageholdes og udsættes for repressalier. Derfor er mange opmærksomme på netop denne dom” fortæller Annika Hvithamar der er lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet ifølge TV2.

Hos Amnesty Danmark er de chokerede over situationen i Rusland, som de kalder ekstrem. Samtidig mener de ikke, at det Dennis Christensen er dømt for, kan kaldes en forbrydelse, og de mener, at det er en udøvelse af hans religiøse frihed.

”De ting, han er blevet anklaget og nu kendt skyldig for, er ikke noget, der kan anerkendes som en forbrydelse. Det er simpelthen udøvelsen af hans religiøse frihed,” lyder det fra Trine Christensen, der er generalsekretær hos Amnesty Danmark ifølge TV2.

Læs også

Kvinde købte ring for 100 kroner på loppemarked: Guldsmeden besvimede næsten, da han så den.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip