Døende mands sidste ønske: Facebook nægter at opfylde det

Foto: Shutterstock.com

Om ganske kort tid er han her ikke længere, og han har et sidste ønske, men Facebook afviser det.

57-årige Alain Cocq fra Frankrig er uhelbredelig syg. 

I lørdags annoncerede han, at han havde spist sit sidste måltid og ikke længere tog medicin, pånær smertestillende. Han var indstillet på, at nu skulle han død.

Læs også

Kæmpe uheld på motorvejen

Han havde et sidste ønske. Det krævede dog Facebooks godkendelse. Nu har det sociale medie blokeret den 57-årige mand. 

Det skriver News.com.

Spurgte præsidenten om hjælp

Alain Cocq var ikke interesseret i at vente på at dø, og ville gerne gøre en ende på sit liv på sin egen måde.

Derfor skrev han et brev til den franske præsident Emmanuel Macron og bad om hjælp til at dø, inden sygdommen tog livet af ham. 

Til det svarede den franske præsident, at han respekterede Alain Cocqs ønske, men han kunne ikke tillade ham at tage sit eget liv eller få hjælp til at gøre det.

”Eftersom jeg ikke kan gå imod lovgivning, er jeg ikke i stand til at efterkomme dit ønske. Dit ønske om aktiv hjælp til at dø, er i øjeblikket ikke tilladt i vores land” forklarede Emmanuel Macron i et brev.

Den franske præsident Emmanuel Macron respekterede Alain Cocqs sidste ønske, men kunne alligevel ikke hjælpe. Foto: Shutterstock.com

Ville livestreame sin egen død

Det fik Alain Cocq til at annoncere, at han ville livestreame sin egen død på Facebook. Dette ville han gøre for at protestere mod Frankrigs manglende ret til aktiv dødshjælp. 

Det fik Facebook til at handle. 

”Selvom vi respekterer Alain Cocqs ønske om at gøre opmærksom på dette komplekse spørgsmål, har vi efter rådgivning fra eksperter truffet en beslutning om at blokere Alains konto,” sagde en talsperson for Facebook efterfølgende.

Hvis ikke Alain Cocq offentligt havde gjort opmærksom på sine planer, så havde Facebook højst sandsynligt ikke opdaget, at han ville livestreame den sidste tid af sit liv, skriver News.com.

Læs også

Michael var indlagt med coronavirus i 62 dage - Blev sendt hjem med gigantisk regning

 

 

 

 

 

Dagens Gossip