Denne kaffekop-test til jobsamtalen afgører, om du får jobbet - Se hvorfor

Foto: Shutterstock.com

Det er næsten svært at tro på, at en enkelt kop kaffe kan afgøre, om man får sit drømmejob eller ej. Det har dog en stor betydning i it-virksomheden Xero, hvor ansøgerens reaktion afgører alt.

Jobsamtaler er aldrig sjove. Når man træder ind af døren og giver hånden til sin måske kommende chef, så ved man, at de ting man siger og gør i løbet af de næste par minutter, kan have betydning for ens fremtid.

Det er dog de færreste der regner med, at en lille beskeden kop kaffe faktisk kan have betydning for, om man bliver ansat i en virksomhed eller ej. Det er det dog, hvis man gerne vil ansættes i den store it-virksomhed, Xero i Australien.

Læs også

Far brugte datter til snedig plan: Skulle bevise for mor at han lå i sengen, mens han var på bar

Deres administrerende direktør, Trent Innes, fortæller til den populære forretningspodcast ‘The Ventures’, at han laver en lille test med samtlige af de kandidater, han har til en samtale. Testen er meget simpel, det afhænger nemlig af, hvad der sker med den lille kop kaffe.

“Jeg tager dem altid med en tur ned til et af vores køkkener, hvor de på den ene eller anden måde ender med at gå derfra med noget at drikke,” lyder det fra direktøren, der fortsætter:

“Så går vi tilbage og fortsætter vores samtale, og den ene ting jeg kigger efter til sidst i samtalen er, hvad vedkommende gør med den tomme kop. Tager de den med tilbage til køkkenet?” lyder det fra Trent Innes.

Det siger alt om ens attitude

Det lyder måske underligt, hvordan en samtale der let kan vare en time eller mere, kan blive afgjort af sådan en lille detalje. Det er dog meget logisk mener Trent Innes, for mennesker kan udvikle og tilegne sig forskellig viden og kompetencer, men attituden er det vigtigste.

“Du kan udvikle kompetencer, du kan få viden og erfaring, men i sidste ende kommer det ned til ens attitude, og den attitude vi snakker meget om er ‘Vask din kaffekop’”

Trent Innes fortæller, at det er en del af kulturen på arbejdspladsen, og derfor er køkkenet altid pletfrit og rent. Så hans test med kaffekoppen handler faktisk om at finde en person, der passer til den kultur de har hos Xero.

“Det handler faktisk om at sørge for, at personen faktisk kommer til at passe ind i kulturen hos Xero, og at de virkelig gør de ting, som de skal,” fortæller han.

Hvad mener du om ovenstående test? Er det en god måde at frasortere de rette fra de forkerte, eller mener du ikke, at en “glemt” kaffekop kan have betydning for, om man passer ind?

Læs også

Det skulle jo komme: Cyklister rasende på bilist, der overhaler og derefter bremser hårdt op

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip