Facebook fjerner billede af mor, som ammer for tidligt født datter for første gang

Ammende bryster og Facebook har indtil for nylig været to uforlignelige størrelser. Men så sagde det sociale medie, at politikken var blevet lavet om.

Alligevel går en historie om moderen til en for tidligt født pige nu viralt.

Emma Bond har fået fjernet et foto fra Facebook, hvor hun ammer sin datter for første gang, efter hun blev født 12 uger for tidligt. Det skriver Daily Mail.

Billedet gik først viralt, da andre brugere delte det i glæde. Men dernæst fik Emma Bond at vide, at det ikke overholdt Facebooks standarder i forhold til nøgenhed, og billedet blev fjernet.

Læs også: Billedgalleri: Kvinder over hele landet viser bryster i protest

Da datteren Carlene blev født, fik Emma Bond og hendes partner Ashley Kitchen at vide, at pigen ikke ville overleve mere end tre dage. Så da hun søndag indtog føde ved moderens bryst for første gang, var deres lykke stor.

Facebook: Det var en fejl
Siden har facebook sagt, at det var en fejl at fjerne billedet af den ammende mor.

Politikken er blevet opdateret. Facebook har modificeret den måde, man rapporterer nøgenhed på, så billedet bliver undersøgt nærmere ud fra konteksten.

Et resultat af den ny politik er, at billeder, som viser ammende mødres bryster, får lov at ligge på siden selvom brystet er helt bart, ligesom der gerne må ligge billeder af kvinder med bar overkrop, hvis de har fået fjernet brysterne på grund af for eksempel cancer.

Se billedet herunder:

 

Dagens Gossip