Farmand raser mod folk, der gør grin med Downs: Min Mille er det smukkeste, der findes. Hold jeres skældsord for jer selv

Nogle af Norges største komikere har igennem længere tid lavet sjov med mennesker, der har Downs syndrom. De er komikere, og det er selvfølgelig deres lod at se den sjove vinkel på alvorlige emner. Men komikken blev for meget for en far til en datter med syndromet.

Efter tre års hverdage med datteren, der ikke er som alle andre, fik faderen nok, da han endnu engang hørte grinene og vittighederne i det, han ellers betegner som sit favoritprogram i radioen.

- Denne gang kunne jeg ikke bare smile af det og sige: “Ja ja, de mente ikke noget ondt med det. Det er jo bare humor, det er ikke alvor”, siger faderen, Alexander Helmersberg, til Dagbladet.

Han er far til Mille på 3 år, som har Downs Syndrom. For første gang i tre år lukker han op for sine følelser omkring handicappet og kritiserer nu spasmagerne.

“Et du helt Downs” er blandt andet blevet brugt som en talemåde for en, der er dum eller uintelligent, af komikerne. “Mongo” er ligeledes brugt.

Læs også: Ekspedient sagde til mor, at hun skulle have fået en abort: Se hendes perfekte svar

- Jeg har verdens smukkeste datter. Hun fyldte for nylig tre år og var én stor sol hele dagen. Hun elskede, da vi sang fødselsdagssang for hende. Hun giver os et herligt liv med så utroligt mange ægte følelser. Hun viser hele spekteret af glæde, vrede, tristhed og stædighed. Hun er komplet. Hun er vores datter. Hun har Downs Syndrom, forklarer faderen.

Han kritiserer blandt andet det norske public service-medie, NRK, der står bag radioprogrammet “Radioreseptjonen”. NRK lægger sig fladt ned efter kritikken og udtaler, at der indimellem kan ryge en finke af panden, når komikerne er på live i radioen.

Det stopper dog ikke den igangværende debat i Norge, hvor grænsen går for at gøre grin med alvorlige emner er til debat. Hvad tænker I? Kan man gøre grin med et handicap som Down Syndrom?

 

Dagens Gossip