Gravid i 16 år af sit liv

Foto: Privat

En kvinde, der har fået 22 børn, er fokuspunktet i en ny dokumentarserie, der følger hende 'vanvittige' hverdag. I dokumentarserien får man indblik i, hvordan hun tager sig af sin store familie.

Hvis du allerede har fået 21 børn, skulle man tro, at oplevelsen ved den første scanning efterhånden ville være forsvundet. Men for Sue Radford, var det stadig en 'magisk' oplevelse at høre hendes datter Heidies hjerte. Det skriver News.com.au.

Læs også

Bubber scorer stor milliongevinst

Under optagelserne til deres nye britiske realityshow '22 Kids And Counting', kunne 45-årige Sue – som har brugt 16 år af sit liv på at være gravid – byde velkommen til sin 11. datter med sin 50-årige mand Noel. 

"Den første scanning er altid meget spændende. Det øjeblik, hvor du får hjerterytmen at se," fortæller Sue i Channel 5-programmet. 

"Det er magisk. Og det betyder ikke noget, om du har haft én graviditet eller 22." 

I forbindelse med en fortælling om, at hendes korteste fødsel varede 45 minutter og hendes længste varede 36 timer, tilføjede Sue: "Så mange mennesker spørger: 'Bliver det lettere?' Nej!" 

Før de bød Heidie velkommen i april 2020, havde Sue og Noel fra Morecambe, Lancashire, allerede brugt over 8 millioner danske kroner på deres børn.

Foto: Privat

Da han reflekterede over den store sum penge, sagde Noel: "Jeg prøver ikke at tænke for meget på, hvad det koster. Hvad kunne jeg have haft i stedet? En dyr, 'flashy' bil. En Porsche i indkørslen." 

Mens Sue spøgte: "Vi kunne have boet i et palæ!" 

I stedet bor parret, som forsørger sig selv ved at drive et bageri, sammen med deres børn i et tidligere plejehjem med 10 værelser. 

Efter at have mødt sin babysøster for første gang, sagde den 13-årige Josh, at han håbede, at hans forældre ville holde sig til deres ord og ikke få flere børn. 

"Jeg føler, at vi er ved at løbe tør for egentlige værelser i huset. Hun må stoppe til sidst, ikke?" sagde han.

Foto: Privat

Da 18 af deres børn stadig bor derhjemme, er Noel under pres for at kunne forsørge sin enorme familie gennem sin bagerforretning. 

"Det er omkring 260.000 kroner for blot at holde huset i gang og fodre os alle. Så det er mange tærter, vi skal sælge, for at forsøge os alle!" 

"Det er et stort ansvar at have 22 børn. Jeg prøver ikke at lade det påvirke mig." 

Selvom Noel blev tvunget til at lukke sin forretning i starten af pandemien, foreslog hans næstældste datter Chloe, at de skulle åbne forretningen på nettet - og siden da er salget mere end fordoblet. 

Den hjemmegående mor, Sue, har også nok at se til derhjemme med alle børnene. Hver dag bruger hun flere timer på at rydde op i huset og vaske vasketøj flere gange.

Foto: Privat

"Hvis jeg kunne nævne den ene ting, der virkelig driver mig til vanvid i dette hus, må det være vasketøjet," sagde hun. 

"På en gennemsnitlig dag kan jeg vaske fire til fem maskinfulde. Det slutter aldrig." 

Ikke overraskende har lockdown haft stor indflydelse på deres ugentlige madindkøb. 

Sue har afsløret, at deres ugentlige madindkøb er steget med mere end 800 kroner til i alt 3.400 kroner, da størstedelen af deres børn er hjemme som følge af lockdown. 

I løbet af en normal dag bliver der indtaget mere end syv liter mælk og spist fire brød om dagen, mens der hver uge bliver spist 80 yoghurt, brugt tre tuber tandpasta, og 24 toiletruller. Og hvis der er pølser på menuen, skal Sue tilberede 56 stk. 

Sue afslørede også, at får de fajita til aftensmad, inkluderer det hele 5 kg kylling, 1 kg ost og fire pakker tortillawraps.

Foto: Privat

Desuden estimerer Sue også, at familien har vejret hele 288 fødselsdag i løbet af de sidste 31 år. 

"Det er mange gaver at indpakke. Og selvom vi har mange fødselsdage i løbet af året, sørger vi altid for, at børnene får en speciel dag," sagde hun. 

Til fireårige Phoebes fødselsdag brugte parret i alt 2.900 kroner på hendes gaver. Noel anslår, at de har brugt op mod 760.000 kroner på fødselsdagsgaver, siden deres ældste søn, 31-årige Chris, blev født. 

"Det er en vanvittig mængde penge," sagde Sue. "Og det inkluderer ikke engang jul." 

Hertil tilføjede Noel: "Vores luksus er børnene - og penge kan ikke købe det, vi har."

Læs også

Syngende stewardesse om corona-år: 'Jeg kunne græde'

Med ni børn under 10 år, som bor under et tag, kan sengetid være lidt af en kamp for Noel og Sue. 

 

Dagens Gossip