Han er ikke skræmmende. Han er en lille dreng

En britisk mor er så ked af, at både og forældre og børn tager afstand til hendes søn, Jameson, der ser anderledes ud, at hun har lavet en hel hjemmeside, hvor hun skriver tanker og frustrerede følelser og gode oplevelser ned. For nylig skrev hun dette indlæg:

- Dette er en besked, der ikke kun vedrører min søn, Jameson. Det er skrevet til alle børn, der bliver lavet sjov med, fordi de ser anderledes ud - og til alle børn, der tager afstand fra det, der er anderledes.

- Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg ikke har noget imod de børn, der mobber - eller deres forældre. Jeg ved, at det kan være yderst akavet at tage kontakt, når man møder en, der er så anderledes som Jameson, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke gjorde ondt. Det gør det. Det gør ondt at se mit barn blive gjort nar af.

LÆS OGSÅ“Jeg er træt af altid at forsvare min søn, som har tourettes og ADHD”

- Det gør ondt, når vi går ind på en café og bliver mødt af en lille dreng, der peger på Jameson, puffer til sin mor og gør nar. Det gør ondt, når vi møder en lille pige, der kigger på os, vender sig mod sin mor og siger: Han ser skræmmende ud, mens hun peger på Jameson. Og det gør endnu mere ondt, når den lille piges mor giver hende ret og vender sig om.

- Da vi var ude at handle sidste weekend mødte vi en anden familie. Jeg smilede til en dreng i familien, der kigger op, griner og fortæller sin mor: Se mor, barnet ser sjovt ud. Jeg kiggede over på moren i familien, der ikke kunne få et ord ud af sin mund, mens hun måbende stirrede på os.

LÆS OGSÅMød 5-årige Iris med autisme og se hendes kunstværker, der bliver solgt i dyre domme

- Som mor har jeg været i situationer, hvor mit barn har gjort eller sagt noget upassende, så jeg forstår forlegenhed. Jeg er også godt klar over, at børnene ikke bærer skylden. Tænk over det. Tænk over, hvad det er, vi lærer dem helt fra fødslen.

- Som mor til et barn, der ser anderledes ud, har jeg en bøn til dig:

- Når du næste gang møder et barn som min Jameson, skal du ikke pege fingre, gøre nar og lade dine børn gøre det. Vil I ikke nok komme hen og spørge om, hvad min søn hedder? Han bider ikke. Mit barn er præcis som alle andre. Han er sød og kærlig. Og jeg bider ikke, jeg er en mor, der hele tiden lærer. Jameson er ikke skræmmende, han er bare en lille dreng.