Lånte venindens makeup-børste: Det kostede hende næsten livet

En 27-årig mor havde aldrig nogensinde forestillet sig, at hun skulle være tæt på at miste sit liv, da hun lånte sin venindes makeup-børste. Hun fik beskeden fra lægerne, at hun godt kunne begynde at sige farvel.

31-årige Jo Gilchrist var vant til både at låne af sine veninder, og naturligvis også selv låne ud, men hun havde aldrig i sit livs vildeste fantasi forestillet sig, at det næsten skulle koste hende livet.

Tilbage i 2015 var Jo Gilchrist 27 år gammel, og her lånte hun sin venindes makeup-børste, da hun lille ville tildække et lille område af sin kind. Flere dage senere begyndte hun at mærke en kraftig smerte i ryggen, og den udviklede sig så voldsomt, at hun blev kørt til hospitalet, hvor de forberedte hende på, at hun nok ikke ville overleve.

Læs også

28-årig far havde for vane at knække nakken - Nu har han svært ved at gå

“Smerten var værre end fødsel,” fortæller Jo Gilchrist ifølge The Daily Mail.

Livsfarlig infektion

Da Jo Gilchrist var ankommet på hospitalet, bemærkede hun pludselig, hvordan den nederste del af hendes krop, pludselig begyndte at blive lammet. 

Hun kunne slet ikke bevæge sine ben, og det fik lægerne på hospitalet til at diskutere længe over, hvad der kunne være hændt den ellers raske og sunde mor.

Læs også

Tragisk ulykke: Populær forlystelse knækker midt i luften - Koster to personer livet

Efter flere forskellige undersøgelser kom det dog frem, at kvinden var blevet inficeret med en livstruende bakterie, og de mente i første omgang, at det var gule stafylokokker. Det viste sig, at det i stedet var MRSA stafylokokker, som er den absolut farligste udgave af bakterien, da den er resistent over for alverdens antibiotika.

Hun blev derefter fragtet videre til et andet hospital, og her fik hun beskeden om, at hun nok ikke ville overleve.

“Da jeg kom frem til Brisbane hospitalet, fortalte de (lægerne red.) mig praktisk talt, at jeg skulle sige farvel,” fortæller Jo Gilchrist til det britiske medie.

Privatfoto: Jo Gilchrist

Den unge mor begyndte at tænke over, hvordan hun pludselig havde pådraget sig den livstruende bakterie, og her kom hun i tanke om venindens makeup-børste, som hun havde lånt.

“Min veninde havde en stafylokokinfektion på hendes ansigt, og jeg havde brugt hendes børste. Jeg havde ingen ide om, at det kunne ske. Jeg plejede at dele med mine venner hele tiden,” fortalte hun.

Held i uheld

Da tilstanden begyndte at blive bedre hos Jo Gilchrist, og hun ikke længere var i fare for at dø, fik hun i stedet den besked, at bakterien havde angrebet hendes rygrad, og at hun aldrig ville komme til at gå igen.

Hun var dog utrolig heldig, - hvis man kan sige det sådan - for det kunne være gået meget værre til, hvis bakterien havde angrebet Jo andre steder.

“Jeg var så heldig, at den gik efter min rygrad. Hvis en havde gået efter min hjerne, var jeg død, og hvis den var gået efter mine lemmer, var de blevet amputeret,” fortæller hun.

Den frygtelige hændelsen udspillede sig i 2015, men nu efter små fire år, har Jo Gilchrist trodset alle odds, og er nu at finde på sine egne ben. Hun har brugt flere år på fysioterapi samt genoptræning, og nu kan hun gå igen.

Det viste hun på australsk tv i programmet ‘This Time Next Year’, hvor hun også fortalte, at hun regner med, at hun inden for et år vil kunne løbe og lege med sin søn igen.

Læs også

Kan man få så meget for sine Disney-VHS? - Se om din Disney-film er guld værd

 

 

Dagens Gossip