Mand hævder at være blevet slugt af en hval: Eksperter tvivler

Foto: Shutterstock.com

En amerikansk hummerfisker hævder, at være blevet slugt hel af en hval, for derefter at blive spyttet, mere eller mindre uskadt, ud igen.

Historien om en mand fra den amerikanske delstat Massachusetts, der på mirakuløs vis overlevede, at blive slugt af en hval, lyder ganske utrolig. Og det er den måske også, bogstaveligt talt. 

Læs også

Fodbold-fan i kritisk tilstand: Faldt ned fra tribune under landskamp

Efter manden delte sin historie, som hurtigt gik viralt og derfor blev set af millioner af mennesker, men flere eksperter, der har hørt historien, sætter spørgsmålstegn ved, om det overhovedet kan lade sig gøre.

Fredag den. 11 juni, var den erfarne hummerfisker, ved navn Michael Packard, ude på sin båd, 'Ja'n J', ved Herring Cove Beach, godt to timer fra Boston. En del af Packards job, går ud på at dykke efter hummerne. 

Pludselig, da han var bare cirka 3 meter fra at nå havbunden, blev hans verden pludselig meget mørk.

Som taget ud af en Hollywood-film, var den 57-årige hummerfisker tilsyneladende blevet slugt af en pukkelhval. Heldigvis for Packard, var hvalen angiveligt ikke tilfreds med den usædvanlige snack, og kom derfor op til overfladen og kastede ham ud af munden, og Packard havde kun modtaget små skader. 

Det er en fantastisk historie, og en, det om ikke andet, ville kræve en del fantasi, at finde på. Ikke desto mindre, er der nu flere eksperter, der har ytret sig skeptisk, om Packards historie.

“Pludselig følte jeg et kæmpe skub, og pludselig vidste jeg, at det var helt sort. Jeg kunne mærke, at jeg bevægede mig, og jeg kunne mærke hvalen klemme med musklerne i munden... Jeg var helt inde; det var helt sort,” - forklarede han efterfølgende til lokalmediet Cape Cod Times.

Ifølge Packards egen bedømmelse, befandt han sig i hvalens mund i cirka 30-40 sekunder, hvorefter den svømmede op til overfladen og kastede sig fra side til side, indtil Packard var ude af munden. Noget ved denne forklaring, holder ikke vand. Det mener en læge fra Cap Cod Hospital, der efterfølgende har talt med New York Post.

 At “han efter sigende steg fra en 13 meters dybde på 20-40 sekunder og ikke havde nogen tegn på trykskade?," giver ifølge lægen ikke meget mening.

Packard blev udskrevet fra hospitalet, samme dag som ulykken skete, og behøvede kun en meget begrænset behandling.

Læs også

Viral trend: 'Modermærker afslører dine dødsfald i tidligere liv'

En anden hummerdykker fra Bay State sagde også: "Folk, der er i fiskeindustrien, og folk, der kender hvaler, har svært ved at tro. Det er første gang nogensinde, at dette ville ske... at en fyr kan være midt i en gigantiske mængde af fisk, og blive slugt hel af en hval, giver ikke mening.

I modsætning til eksempelvis spækhuggere, er pukkelhvaler tandløse filterfodere med struber, der er for smalle til at sluge et menneske, og har derfor helt naturligt ingen interesse i at sluge mennesker. Hvilket gør Packards ulykke endnu mere ekstraordinær.

 

 

Dagens Gossip