Så tæt på: Pilot lige ved at lande på ryggen af solbader

Man siger, at det kan være farligt at ligge i solen for længe. Men alverdens solcreme kan ikke tage æren for, at en badegæst på den nordtyske ferieø Helgoland overlevede solbadningen med nød og næppe.

Det skriver det tyske nyhedsmedie BILD.

En video, som er blevet optaget af en af nyhedsmediets læsere, viser, hvordan et fly af modellen ‘Piper PÅ-28-181 Archer II’ med få centimeter undgår at strejfe en solbadende mand med hjulene under en temmelig mislykket landing.

- Jeg havde set fem maskiner ankomme i seks meters højde. Jeg opdagede med det samme, at dennes landing var alt for lav. Manden på stranden var meget heldig, siger læseren, Rainer Schmidt, til BILD.

Det var den 52-årige hobbypilot, Jürgen Drücker, der sad i flyets cockpit under den hasardede landing. Han siger undskyld for episoden:

- Det var mig, der fløj, og jeg er meget ked af det. Jeg må indrømme, som videoen også viser, at det ikke var et af mine heldigste øjeblikke i cockpittet, siger Jürgen Drücker, og fortsætter:

- Til mit forsvar kan jeg sige, at jeg ikke kunne se manden, fordi han lå ned, og jeg er bare så taknemlig for, at det endte godt og at jeg ikke landede oven på ham. Mere vil jeg ikke sige. Jeg frygter, at jeg får problemer med luftfartsmyndighederne, men jeg håber, jeg får lov at beholde min licens.

Se den uheldige - og alligevel heldige - landing her: